Αρχική Αεροπορικά Νέα Τη Δευτέρα οι υπογραφές για τη παραχώρηση των 14 αεροδρομίων

Τη Δευτέρα οι υπογραφές για τη παραχώρηση των 14 αεροδρομίων

zth_aptΤη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογραφεί η σύμβαση για τη παραχώρηση των 14 αεροδρομίων στη Fraport.
Τη σύμβαση εκτός από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) Χρ. Σπίρτζη, θα πρέπει να υπογράψουν και οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος. Αυτό προβλεπόταν από την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που αναρτήθηκε στο ΦΕΚ στις αρχές Νοεμβρίου. Μετά θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και του προτιμητέου επενδυτή FraportSlentel.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, σημειώνει, ότι η υλοποίηση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων είναι το πιο ισχυρό μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα, ότι η Ελλάδα γυρνάει σελίδα.

Η επικείμενη υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των αεροδρομίων δεν σημαίνει και την άμεση μεταβίβαση του ελέγχου των αεροδρομίων στον προτιμητέο επενδυτή. Η ενεργοποίηση της σύμβασης εξαρτάται από μια σειρά προαιρέσεων οι οποίες, εφόσον ικανοποιηθούν, θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της συναλλαγής με την καταβολή του ποσού του 1,2 δισ. ευρώ.

Με βάση τη σύμβαση που θα υπογραφεί, οι μέτοχοι της κοινοπραξίας Fraport και Slentel θα βγουν στις αγορές για να αντλήσουν τα κεφάλαια της επένδυσης. Εκτιμάται ότι θα αναζητηθεί πάνω από 1,5 δισ. ευρώ προκειμένου να ολοκληρώσουν την καταβολή του τιμήματος του 1,23 δισ. προς το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και τα απαραίτητα κεφάλαια της επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων. Από αυτά, περίπου τα 2/3 θα καταβάλει η γερμανική Fraport και το υπόλοιπο 1/3 η Slentel (όμιλος Κοπελούζου).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.