Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συμμετοχή του ATHENS CVB στην έκθεση Grecka Panorama: Μεγάλο ενδιαφέρον για την...

Συμμετοχή του ATHENS CVB στην έκθεση Grecka Panorama: Μεγάλο ενδιαφέρον για την Αθήνα στην Πολωνία

Grecka_Panorama_2015_Warsaw Με ιδιαίτερα αισιόδοξα μηνύματα για την Αθήνα από την αγορά της Πολωνίας, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και του Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) στην έκθεση Grecka Panorama, αποκλειστικά για την Ελλάδα, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Βαρσοβία, στις 11-13 Δεκεμβρίου.
Grecka_Panorama_Warsaw_2015Οι προοπτικές ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης από την Πολωνική αγορά προς την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας προδιαγράφονται ως ιδιαίτερα θετικές για τα επόμενα χρόνια, τάση που επιβεβαιώνεται τόσο από το ενδιαφέρον πολωνικών τουριστικών οργανισμών και ταξιδιωτικών γραφείων, όσο και από τον σχεδιασμό των αεροπορικών εταιρειών που συνδέουν την Αθήνα με την Πολωνία.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης που διοργανώθηκε από την εταιρεία North Events, με στόχο την προβολή και προώθηση της τουριστικής Ελλάδας στην Πολωνία με βάση το τρίπτυχο «Τουρισμός, Πολιτισμός, Γαστρονομία», το Γραφείο Συνεδρίων & Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων – ACVB πραγματοποίησε σειρά επαφών και ενημερωτικών συναντήσεων με όλους τους μεγάλους tour operators της Πολωνικής αγοράς, με στελέχη ταξιδιωτικών γραφείων, τουριστικών επιχειρήσεων και οργανωτών εκδηλώσεων, δημοσιογράφους, bloggers καθώς και με εκπροσώπους της Ακαδημαϊκής κοινότητας τη Βαρσοβίας.

Στο πλαίσιο των επαφών αυτών, πέραν της ανάπτυξης του τουρισμού αναψυχής και θεματικών δραστηριοτήτων, το ACVB παρουσίασε και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη του επαγγελματικού τουρισμού, μέσω της προσέλκυσης εταιρικών συναντήσεων, ταξιδιών κινήτρων κ.λπ.     

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την Αθήνα και από τους επισκέπτες της έκθεσης, πολλοί εκ των οποίων είτε έχουν επισκεφθεί την Αθήνα στο παρελθόν και επιθυμούν να επιστρέψουν, είτε προγραμματίζουν κάποιο ταξίδι εντός του 2016. Τα περισσότερα ερωτήματα που δέχθηκε το ACVB αφορούσαν τα αξιοθέατα του Ιστορικού Κέντρου, τον παραλιακό άξονα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού καθώς και διοργανώσεις ειδικού χαρακτήρα, όπως ο Μαραθώνιος.

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον προορισμό, ενισχύεται από τις πολύ καλές αεροπορικές συνδέσεις της Αθήνας με τη Βαρσοβία, με καθημερινές πτήσεις, από την Aegean Airlines και τη Ryanair. Σημειώνεται ότι η Aegean Airlines προγραμματίζει για το 2016 μία ακόμα σύνδεση της Αθήνας με την Κρακοβία (μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες πόλεις της Πολωνίας) ενώ την επανέναρξη πτήσεων στο δρομολόγιο Αθήνα-Βαρσοβία, εξετάζει και η πολωνική αεροπορική εταιρεία LOT.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.