Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Σαντορίνη, προορισμός όλο τον χρόνο», Κοινή παραδοχή όλων η επένδυση σε νέα...

«Σαντορίνη, προορισμός όλο τον χρόνο», Κοινή παραδοχή όλων η επένδυση σε νέα τουριστικά προϊόντα

santorini_01-12-15Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Δήμου Θήρας της πρωτοβουλίας  «Σαντορίνη, προορισμός όλο τον χρόνο» στο Μουσείο της Ακρόπολης, τη Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2015.

Παρόντες πλήθος κόσμου, δημοσιογράφοι, πολιτικοί αλλά και μέλη του επιχειρηματικού κόσμου της Σαντορίνης, παραβρέθηκαν στην παρουσίαση από νωρίς το μεσημέρι.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την ερμηνεία δύο τραγουδιών από το φωνητικό σύνολο 8tetto, οι οποίοι τραγούδησαν acapella το Adieumus του KarlJenkins και την Μπαλάντα του Ούρι του Μάνου Χατζιδάκι.

Στην κεντρική παρουσίαση ο Δήμαρχος Θήρας, κος Νίκος Ζώρζος, παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού πάνω στα οποία σχεδιάζεται η στρατηγική ανάπτυξης του τουριστικού τομέα της Σαντορίνης, ενώ παράλληλα έθιξε τα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί και τα οποία χρήζουν άμεση λύση.

Ο Δήμαρχος Θήρας τόνισε την ανάγκη για συνεργασία και συναίνεση τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και με τους κρατικούς φορείς που θα  δημιουργήσουν το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση και υποστήριξη της πρωτοβουλίας αυτής.

Στην παρουσίαση μίλησαν κατά σειρά η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κος Τσιρώνης Ιωάννης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζημάρκος Γιώργος και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κος Κρέτσος Ελευθέριος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Βουλευτής Κυκλάδων κος Συρμαλένιος Νικόλαος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  κος Γιαννέλης –Θεοδοσιάδης Ιωάννης.

Κοινή συνισταμένη όλων η υποστήριξη της πρωτοβουλίας αυτής καθώς και η δέσμευση για περαιτέρω συνεργασία και υποστήριξη.

Η υπουργός τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά στην ομιλία της αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για συνεργασία όλων των φορέων τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Αυτό αποδεικνύει άλλωστε και η αγαστή συνεργασία του Δήμου Θήρας με το Υπουργείο Τουρισμού.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κος Γιάννης Τσιρώνης τόνισε την σημαντικότητα του εναλλακτικού τουρισμού σε σχέση πάντα με την περιβαλλοντική προστασία και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου του προορισμού.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κος Χατζημάρκος Γιώργος επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη στενή συνεργασία  της Περιφέρειας με  τον Δήμο Θήρας, ενώ  τόνισε ότι η Σαντορίνη αποτελεί το πρότυπο της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κος Κρέτσος Ελευθέριος δεσμεύτηκε για την αμέριστη υποστήριξη της Γραμματείας Ενημέρωσης με όλα τα μέσα που διαθέτει σε επίπεδο Επικοινωνίας, ενώ η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό του βουλευτή Κυκλάδων κ. Συρμαλένιου Νίκου.

Κοινή παραδοχή όλων η ανάγκη για νέες πρωτοβουλίες, συνεργασία όλων των φορέων αλλά και η επένδυση σε νέα τουριστικά προϊόντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.