Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Προγραμματική Σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής με το Δήμο Πειραιά για πολιτιστικές και...

Προγραμματική Σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής με το Δήμο Πειραιά για πολιτιστικές και επιστημονικές δράσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Dimotiko_TheatroΠρογραμματική σύμβαση θα υπογραφεί ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Πειραιά για την οργάνωση και υλοποίηση Πολιτιστικών και Επιστημονικών Δράσεων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το πρόγραμμα, εγκρίθηκε, στις 22 Δεκεμβρίου, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, θα έχει τετραετή διάρκεια και η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει με 240.000 € σε ετήσια βάση για τα 4 χρόνια, δηλαδή για τα έτη  2016, 2017, 2018 και 2019.

Το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά είναι ένα εμβληματικό, νεοκλασικό κτήριο, αρχιτεκτονικό κόσμημα, που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης.

Το 1999  υπέστη σοβαρές ζημιές από το σεισμό και επαναλειτούργησε το 2013, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης που υλοποιήθηκαν με ευθύνη και εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού, με χρηματοδότηση 23.400.000 € μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2007 – 2013.

Το Δημοτικό Θέατρο αποτελεί για τον Πειραιά ένα σύμβολο και σημείο αναφοράς και η επαναλειτουργία του είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα της πόλης του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνο γιατί θα επανακαθορίζει την πολιτιστική δραστηριότητα της αλλά και γιατί συνεισφέρει στην ευρύτερη δραστηριοποίηση και συνοχή της με σημαντικές κοινωνικές προεκτάσεις, ιδίως σε μια τόσο δύσκολη περίοδο όπως αυτή που βιώνουμε.

Η πρώτη κοινή εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Πειραιά θα γίνει, την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015, στις 20.00, με την συμμετοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο του διπλού εορτασμού για τα 180 χρόνια «ζωής» του Δήμου Πειραιά και των 120 χρόνων «ζωής» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.