Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Νέα εθνική στρατηγική για να έχουμε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο

Νέα εθνική στρατηγική για να έχουμε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο

KountouraTo σχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού για 12μηνο τουρισμό στη χώρα μας καθώς και την προετοιμασία ενός νέου σάιτ για τον Τουρισμό, προανήγγειλε η Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στη HuffPost Greece κατά την διάρκεια του πρώτου workshop της πολυθεματικής εκδήλωσης, που διοργάνωσε η Huffpost Greece την Πέμπτη στο The Hub Events.

Η κα Κουντουρά τόνισε ότι το 2015 θα κλείσει με 25.5 (αν όχι 26) εκ. αφίξεις και 14,5 δις έσοδα για την ελληνική οικονομία και υποστήριξε ότι τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα οφείλονται στην «Εθνική Στρατηγική μας, την οποία αποδείξαμε», όπως είπε, ενώ τόνισε επίσης πως παρά τις δύσκολες συγκυρίες των capital controls «κερδίσαμε το δύσκολο στοίχημα των last minute bookings»

Η κα Κουντουρά μίλησε για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο. «Θα κάνουμε μια νέα δυναμική καμπάνια στο εξωτερικό σε συνεργασία πάντα με τις περιφέρειες. Ποντάρουμε σε πολύ διαφορετικές μορφές τουρισμού κι εδώ έχουμε από τον συνεδριακός τουρισμό, το θαλάσσιο, τον προπονητικό, τη γαστρονομία και φυσικά το θρησκευτικό τουρισμό. Να σας θυμίσω ότι το 2016 είναι το έτος Ελλάδα- Ρωσία. Είναι επιλογή να μπορέσουν αυτές οι δυο χώρες να αναθερμάνουν τη σχέση τους και να έχουν και μια αμφίδρομη τουριστική ανταλλαγή».

Η κα Κουντουρά πρόσθεσε ότι το Υπουργείο προσπαθεί να φτιάξει ένα γενικότερο πλαίσιο για τον εξειδικευμένο τουρισμό ενώ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει κοινοτικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για νέες επιχειρήσεις ενώ μετά από σχετική ερώτηση δήλωσε ότι ετοιμάζεται ένα νέο σάιτ για τον τουρισμό χωρίς όμως να θέλει να δώσει ακόμα όπως είπε λεπτομέρειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.