Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επιχειρηματικό φόρουμ για την προώθηση των Κρητικών εξαγωγών στην αναπτυσσόμενη αγορά της...

Επιχειρηματικό φόρουμ για την προώθηση των Κρητικών εξαγωγών στην αναπτυσσόμενη αγορά της Αφρικής

Crete_21-12-15Επιχειρηματικό φόρουμ για την προώθηση των Κρητικών εξαγωγών στην αναπτυσσόμενη αγορά της Αφρικής προετοιμάζουν από κοινού Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνοαφρικανικό Επιμελητήριο. Όπως τόνισε ο κ. Βαμιεδάκης οι ευκαιρίες στην Αφρική είναι πάρα πολλές, υπάρχουν προοπτικές ενίσχυσης των εξαγωγών και θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει μια τέτοια οργανωμένη δράση εξωστρέφειας της Κρητικής επιχειρηματικότητας στις χώρες της Αφρικής.
«Η σημερινή συνάντηση με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνοαφρικανικού Επιμελητηρίου έχει σκοπό την προετοιμασία της δράσης στο Ηράκλειο, το επόμενο διάστημα, προκειμένου να φέρει κοντά Κρητικούς και Αφρικανούς επιχειρηματίες και να διερευνηθεί το πλαίσιο συνεργασίας, όπως είναι ο τουρισμός, οι κατασκευές, ο πρωτογενής τομέας, η έρευνα η τεχνολογία η τυποποίηση κ.α. Η Αφρική είναι μια πάρα πολύ μεγάλη αγορά, υπάρχουν ευκαιρίες και θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε μια τέτοια οργανωμένη δράση. Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνοαφρικανικό Επιμελητήριο θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τους Κρήτες επιχειρηματίες να βρουν νέες ευκαιρίες στην διεθνή αγορά» και πρόσθεσε: «Θα προσκληθούν Αφρικανοί επιχειρηματίες, θα γίνουν b2b συναντήσεις, επισκέψεις Αφρικανών επιχειρηματιών σε παραγωγικές μονάδες του νησιού σε συνεργασία με τα τοπικά Επιμελητήρια τους παραγωγικούς φορείς».
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Ελληνοαφρικανικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιατάκης ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης για την πρωτοβουλία της αυτή, ανέφερε: «Η Αφρική παρουσιάζει μεγάλη οικονομική ανάπτυξη, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και θεωρώ ότι οι προοπτικές εξαγωγών σε ορισμένους τομείς που η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα θα βοηθήσει πολλές επιχειρήσεις να αποκτήσουν εξωστρέφεια. Εμείς έχουμε ένα δίκτυο σε όλες τις χώρες της Αφρικής και αν κάποιος Έλληνας επιθυμεί να ανοίξει επιχειρηματικές σχέσεις εμείς μπορούμε να τον βοηθήσουμε».
Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ελληνοαφρικανικού Επιμελητηρίου και μέλος διοίκησης Επιμελητηρίου Ηρακλείου Νίκος Σηφάκης επεσήμανε, ότι, «Η δράση αυτή που προετοιμάζουμε, Περιφέρεια Κρήτης και Ελληνοαφρικανικό Επιμελητήριο, θα φέρει σε επαφή τους παραγωγικούς κλάδους του τουρισμού, της ενέργειας, της τεχνολογίας, της τυποποίησης, της μεταποίησης, των κατασκευών και γενικότερα των εξαγώγιμων προϊόντων και υπηρεσιών με τους εμπορικούς αντιπροσώπους των υποσαχάριων χωρών μέσω των Προξενείων και των Πρεσβειών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.