Αρχική Γαστρονομία Αφιερωμένο στην Κύπρο το Mount Athos Area KOUZINA 2016

Αφιερωμένο στην Κύπρο το Mount Athos Area KOUZINA 2016

Υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού τελεί η όλη διοργάνωση

m_athos 7Στην ανάδειξη της κυπριακής κουζίνας ως μέρους της μεσογειακής διατροφής εστιάζει το Mount Athos Area KOUZINA 2016, οι δραστηριότητες του οποίου συνιστούν πλέον τη μεγαλύτερη σε διάρκεια γαστρονομική διοργάνωση της μεσογειακής λεκάνης.

Όπως κάθε χρόνο – από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου – η καρδιά της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης χτυπά στην προαθωνική χερσόνησο, η οποία υποδέχεται κοινό και επισκέπτες ως ένα άρρηκτο σύνολο εκατοντάδων εθελοντών και δεκάδων συντελεστών.

Το Mount Athos Area KOUZINA 2016 είναι χωρισμένο σε 5 εβδομαδιαίες
θεματικές ενότητες :

–         Στην αρχαιοελληνική Κουζίνα,
–         Στη θαλασσινή Κουζίνα,
–         Στη μοναστηριακή Κουζίνα,
–         Στη μικρασιατική / ποντιακή Κουζίνα και
–         Στη μεσογειακή Κουζίνα, η οποία, όπως προαναφέρθηκε, είναι αφιερωμένη στην Κύπρο και τη γαστρονομική της κληρονομιά.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί φέτος, που συμπληρώνονται 2.400 χρόνια από τη γέννηση του Σταγειρίτη φιλόσοφου Αριστοτέλη, στο θεματικό τουριστικό πρόγραμμα με τίτλο «οι δρόμοι του Αριστοτελικού Μελιού», το οποίο κατά την πρώτη εβδομάδα της διοργάνωσης θα ακολουθήσουν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από τη Βρετανία και τη Σκανδιναβική χερσόνησο. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια του KOUZINA 2016 θα πραγματοποιηθούν 10 δημοσιογραφικές επισκέψεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων Τύπου από Κύπρο, Ιταλία, Τουρκία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Ελλάδα και Αμερική.

Για πρώτη φορά επίσης κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στοχευμένο wine trip, το οποίο θα εστιάζει την τοπική παραγωγή οίνου και τσίπουρου αλλά και στην παραγωγή αθωνικού οίνου, μια χρονιά κατά την οποία συμπληρώνονται 1.000 χρόνια ρωσικής παρουσίας στο Άγιον Όρος.

Ακόμη, οι δραστηριότητες της διοργάνωσης έχουν εμπλουτισθεί με νέες, ισχυροποιώντας έτσι τις επιτυχημένες εκδόσεις των προηγούμενων ετών και παρουσιάζοντας ένα ανανεωμένο και γεμάτο πρόγραμμα, το οποίο αποτυπώνει πλήρως τη γαστρονομική ιστορία και τα αμέτρητα τοπικά προϊόντα ολόκληρης της ανατολικής Χαλκιδικής.

·        6 Έλληνες, 3 Ευρωπαίοι και 13 τοπικοί chef
·        28 τοπικοί παραγωγοί
·        13 τοπικοί σύλλογοι αλλά και
·        πάνω από 500 εθελοντές από ολόκληρη την προαθωνική χερσόνησο

αναμένεται να ενώσουν για μία ακόμη φορά τις δυνάμεις τους, ώστε να καταστήσουν ξανά την περιοχή κέντρο γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Πριν από την έναρξή του το Mount Athos Area KOUZINA 2016, το οποίο οργανώνεται από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού, θα ταξιδέψει σε 4 ευρωπαϊκές και άλλες πόλεις, όπου θα προβάλει όλες του τις θεματικές εβδομαδιαίες ενότητες σε κοινό, εκπροσώπους τύπου και τουριστικών γραφείων.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού
http://www.mountathosarea.org/?post_type=tribe_events και, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στατιστικά στοιχεία, ήδη συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον του κοινού, σημειώνοντας πολλές διαδικτυακές κρατήσεις. Στην ίδια ενότητα οι γαστρονομικοί ταξιδευτές μπορούν να βρουν έτοιμα τουριστικά γαστρονομικά πακέτα, ώστε να συνδυάσουν καλοκαιρινές διακοπές και γαστρονομικές απολαύσεις σε έναν από τους πιο απόλυτους γαστρονομικούς προορισμούς της Μεσογείου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.