Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ζωτικής σημασίας οι επενδύσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα για την ενίσχυση της οικονομίας...

Ζωτικής σημασίας οι επενδύσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα για την ενίσχυση της οικονομίας και των θέσεων απασχόλησης

Logistics_BalakakisΤο 1ο Διεθνές Logistics Forum με θέμα «Logistics |a Catalyst to Investments» που διοργανώθηκε τέλη Οκτωβρίου από το ΙLME σε συνεργασία με τον ELA (European Logistics Association) και το Geo Routes Cultural Institute στη Γεννάδιο Βιβλιοθήκη Αθηνών, κατέδειξε τον σημαντικό ρόλο των Logistics στην ενίσχυση των επενδύσεων, στην ανάπτυξη της καινοτομίας, στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και φυσικά στη συμβολή τους σε νέες θέσεις απασχολήσης.

Σε μία εποχή ταχύτατων μεταβολών, όπως επίσης και ανατροπών στα παραδοσιακά μοντέλα λειτουργικής διαχείρισης, ο ανταγωνισμός των επιχειρήσεων έχει μεταφερθεί στο πεδίο της εφοδιαστικής αλυσίδας, με επακόλουθο τα logistics να βρίσκονται σήμερα στην αιχμή του δόρατος σε όσους επιδιώκουν να διαδραμματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών.

Τα 200 υψηλόβαθμα στελέχη φορέων και επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο 1ο Διεθνές Logistics Forum και που προέρχονταν από όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 11 καταξιωμένους Ελληνες και ξένους ομιλητές, οι οποίοι μέσα από 5 θεματικές ενότητες παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις του σύχγρονου επιχειρείν και τις επιρροές που προκαλούν τα OMNI channels, τα City logistics, το automation, η ηλεκτροκίνηση και η καινοτόμα πράσινη ανάπτυξη.
 
Τις εργασίες του συνεδρίου συντόνισε ο κος Γιάννης Μπαλακάκης, Πρόεδρος του Geo Routes Cultural Institute, με το οποίο το ILME τηρεί σχέση συνεργασίας σχετικά με την ανάπτυξη, την εφαρμογή και την  απεικόνιση των logistics στην εφοδιαστική αλυσίδα των υπηρεσιών κατά τα πρότυπα του ELA, προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης της κοινωνίας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.
 
Ο κος Σπύρος Ολύμπιος, Πρόεδρος του ILME και Μέλος ΔΣ του ELA, έθεσε το όραμα και τους στόχους του 1ου Διεθνούς Forum για τα Logistics, το οποίο αποσκοπεί στο να αναδείξει τις νέες τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές που συντελούνται στο ευρωπαικό γίγνεσθαι και να το καταστήσει αναπτυξιακό εργαλείο που θα συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων.
 
Ο Πρόεδρος του European Logistics Association, κος Jos Marinus ανέδειξε τις νέες τάσεις των Logistics στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, ενώ η κα Nicole Geerkens, Executive Officer του ELA, μίλησε για τον ευρωπαϊκό θεσμό της Πιστοποίησης ELA, που πλέον προσφέρεται και στην Ελλάδα από το ILME, το Ελληνικό Κέντρο Πιστοποίησης των επαγγελματιών Logisticians κατά τα πρότυπα ELAQF.
 
Στην ενότητα των επενδύσεων οι CEOs κκ. Γιώργος Γκόνος (Mc Cain Hellas) Γιάννης Σαραντίτης (Sarmed Hellas) και Κώστας Φαλτσέτας (Adam Pack Hellas) παρουσίασαν τη στρατηγική τους, μίλησαν για την ανάγκη διαρκούς προσαρμογής στο σύγχρονο επιχειρείν και ανέπτυξαν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα, ως αποτέλεσμα της επένδυσης σε logistics που έχουν προβεί στις επιχειρήσεις τους.
Στο επίκεντρο της 3ης & 4ης θεματικής ήταν ο ανθρώπινος παράγοντας και ο σημαντικός ρόλος που διαδραμματίζει για την αποτελεσματική επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων, με ομιλητές την κα Βενετία Κουσσία (CEO Manpower Group) και τον κο Σωτήρη Σταματίου (HR Director INTL Operations ΕΛΠΕ και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΣΔΑΔΕ).

 H τελευταία θεματική ενότητα έφερε στο φως τις νέες τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές στα Logistics & Supply Chain, κατά τη διάρκεια της οποίας Έλληνες και ξένοι Μanagers παρουσίασαν επιχειρησιακά μοντέλα μέσω των οποίων επιτυγχάνονται σημαντικά οφέλη σε επιχειρήσεις, προσωπικό, κοινωνία και περιβάλλον. Ανάμεσα τους οι κκ. Ανέστης Παρταλίδης (CEO Trade Logistics και κάτοχος του τίτλου “European Gold Medal in Logistics and Supply Chain 2015”), Αλέξης Σιώρης (Manager Cargo Development του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών), Βασίλης Παπαγγελής (Manager Business DVP Supply Chain SAP Hellas) και Ulrich Laumanns (Project Manager, GIZ GmbH).

Το συνέδριο διεξήχθη με την ευγενική υποστήριξη των: Athens International Airport, Adampack Hellas, McCain, Sarmed Hellas, Eventora και SAP, και ολοκληρώθηκε με Networking Cocktail στους υπέροχους κήπους της Γενναδείου.

Με την συνεργασία του ILME, του ELA και του Geo Routes Cultural Institute, τον Οκτώβριο του 2016, το 2ο Διεθνές Forum για τα Logistics και το Supply Chain, θα αποτελεί και πάλι ένα σημαντικό γεγονός στον κόσμο των επιχειρήσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.