Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου την Κρατική Ορχήστρα...

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

national archaeological museumΤο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στην πρώτη συναυλία μουσικής δωματίου της δράσης Μουσικοί Περίπατοι στα Μουσεία, παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικολάου Βούτση και του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά.

Η δράση αυτή που ξεκινά από το πρώτο Μουσείο της χώρας φιλοδοξεί να συνδέσει αρμονικά τη μουσική με την αριστουργηματική τέχνη της αρχαιότητας.

Τα έργα των Alexander Borodin (1833-1887): Kουαρτέτο εγχόρδων αρ.2 και Antonín Leopold Dvořák (1841-1904): Κουιντέτο με πιάνο αρ.2 σε λα μείζονα, έργο 81, που θα ερμηνεύσουν το Κουαρτέτο εγχόρδων Αθηνών (Γιώργος Μάνδυλας και Παναγιώτης Τζιώτης: βιολί, Πάρις Αναστασιάδης: βιόλα, Ισίδωρος Σιδέρης: βιολοντσέλο) και ο σολίστας Στέφανος Νάσος στο πιάνο, πρόκειται να αναδείξουν ιδανικά το ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο της εποχής των Ευρωπαίων περιηγητών στην Αθήνα, που αποτελεί το θέμα της τρέχουσας περιοδικής έκθεσης του Μουσείου: «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια…: Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος – 19ος αιώνας».

Η έκθεση διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων.
Μετά από την μουσική τους περιήγηση, οι επισκέπτες της βραδιάς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ατμόσφαιρα της Αθήνας της εποχής εκείνης στην έκθεση, περπατώντας στα βήματα των περιηγητών, ανάμεσα στα συνολικά 76 εκθέματα (έργα γλυπτικής και αρχειακά τεκμήρια από το ΕΑΜ, χαρακτικά, ζωγραφικά έργα και εικονογραφημένες εκδόσεις από τη Συλλογή Έργων Τέχνης και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων), με την καθοδήγηση των αρχαιολόγων του Μουσείου.

Την ίδια βραδιά θα παρουσιαστεί το συλλεκτικό ημερολόγιο του 2016 από τις εκδόσεις του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με θέμα την ιστορία, την προσφορά και τις δράσεις του μεγαλύτερου Μουσείου της χώρας, που συμπληρώνει το 2016 τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του (1866-2016).

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015.
Ώρες διεξαγωγής: 19.00

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.