Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πιλοτικό εκπτωτικό πρόγραμμα, σε Έλληνες και ξένους τουρίστες άρχισε να εφαρμόζει η...

Πιλοτικό εκπτωτικό πρόγραμμα, σε Έλληνες και ξένους τουρίστες άρχισε να εφαρμόζει η Π.Ε. Ηρακλείου

Πιλοτικό εκπτωτικό πρόγραμμα σε Έλληνες και ξένους τουρίστες από την Π.Ε. Ηρακλείου
Στόχος η τόνωση της αγοράς και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

DSC05663Την εφαρμογή και στήριξη του εκπτωτικού προγράμματος που έχουν από κοινού χαράξει Περιφέρεια – Π.Ε. Ηρακλείου, αυτοδιοίκηση και φορείς με στόχο την αύξηση της εμπορικής κίνησης – τόνωση της τοπικής οικονομίας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσω ειδικών προσφορών από καταστήματα και επιχειρήσεις σε ντόπιους, Έλληνες και τουρίστες, επισήμαναν σε συνάντηση τους στην Π.Ε. Ηρακλείου εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των εμπόρων, του τουρισμού και του ΚΤΕΛ.

Το εκπτωτικό πρόγραμμα, που άρχισε την εφαρμογή του στην Ενότητα του Ηρακλείου είναι πιλοτικό και αναμένεται να επεκταθεί σε ολόκληρη την Κρήτη, τονίστηκε στην συνάντηση που συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Μιχάλης Βαμιεδάκης αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μανώλη Κουμαντάκη και ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Μανώλης Χαχλιούτης. Το εκπτωτικό πρόγραμμα όπως αναφέρθηκε εφαρμόζεται καθημερινά σε καταστήματα και επιχειρήσεις και ιδιαίτερα κάθε Τρίτη που οργανώνονται στην αγορά παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού – ψυχαγωγικού χαρακτήρα από τους φορείς.

Στις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας και των φορέων, τόνισαν:
Ευριπίδης Κουκιαδάκης: «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια τώρα και καιρό πρώτα να επιμηκύνουμε την τουριστική σεζόν που αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναδείξουμε τις ομορφιές της πόλης μας, γιατί χωρίς τις πόλεις επιμήκυνση δεν υπάρχει και επίσης μια δεύτερη προσπάθεια να βγει ο τουρίστας από το ξενοδοχείο να βγει στην πιάτσα να βγει στην αγορά του Ηρακλείου της Χερσονήσου των Μαλλίων της Αμμουδάρας, παντού. Ξεκίνησε σε συνεργασία με τον εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, αλλά αυτό μπορεί να επεκταθεί σε όλη την Κρήτη και αυτός είναι ο απώτερος στόχος. Η πρωτοβουλία αυτή που μετουσιώνεται σε μία κάρτα εκπτωτική σε κάποιες εκδηλώσεις που θα γίνονται παντού στη συνέχεια έχει ως αφετηρία να βγάλουμε τον κόσμο στην αγορά γιατί μέχρι σήμερα έχουμε πολύ κόσμο αλλά λίγο στην αγορά και αυτό είναι σε βάρος των τοπικών επιχειρήσεων».
Μιχάλης Βαμιεδάκης: «Ο τουρισμός αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων για την τοπική οικονομία με ένα ποσοστό πάνω από 48 % του Περιφερειακού ΑΕΠ και πάγια τακτική και στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι να υπάρξει μία ομοιόμορφη διάχυση των εσόδων στο σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας. Σε αυτά τα πλαίσια γίνεται κοινή προσπάθεια μαζί με τους εμπόρους, έτσι ώστε οι επισκέπτες οι οποίοι έρχονται στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου να μπορέσουν να γνωρίσουν την πόλη αλλά και τις επιλογές τις οποίες προσφέρει η τοπική αγορά. Προσπαθούμε λοιπόν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς Περιφέρεια, Εμπορικός Σύλλογος, Ένωση Ξενοδόχων αλλά και το ΚΤΕΛ δηλ, φορείς οι οποίοι καλύπτουν όλες τις ανάγκες προώθησης, εμπορικές, μεταφοράς, και συντονισμού να μπορέσουν να συνεργαστούν έτσι ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν όλες τις επιλογές που υπάρχουν και να τους γίνει εύκολη τόσο η μετάβαση στην τοπική αγορά αλλά και να έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις πολύ καλές προσφορές και τις δυνατότητες γνωριμίας. Θα ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια πιλοτικά από την πόλη του Ηρακλείου με τον εμπορικό σύλλογο Ηρακλείου και ευελπιστούμε να προχωρήσει θετικά να έχει θετική εξέλιξη ώστε να μπορέσει η Περιφέρεια Κρήτης να επεκτείνει όλη αυτή την προσπάθεια και στις άλλες πόλεις του νησιού μας».
Μανώλης Κουμαντάκης: « Tα τελευταία χρόνια αλλάζει το μοντέλο της οικονομίας μας, τα τελευταία χρόνια το λιανικό εμπόριο περνάει πολύ δύσκολες στιγμές, όλοι οι πυλώνες της ελληνικής οικονομίας έχουν αποσαθρωθεί και ο μοναδικός πυλώνας που είναι να στηρίξει την οικονομία μας είναι ο τουρισμός. Έτσι λοιπόν πρέπει να δούμε το λιανικό εμπόριο εδώ στην Ελλάδα και εδώ στο Ηράκλειο, πως θα μπορέσουμε να αντλήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε από τον τουρισμό και εμείς. Στην κατεύθυνση αυτή ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί, μαζί με την Π.Ε. Ηρακλείου και το ΚΤΕΛ και άλλους φορείς που έχουν σχέση με τον τουρισμό, ένα πρόγραμμα που έχει σχέση με το πώς θα μπορέσομε τους τουρίστες της ενδοχώρας και γενικότερα τους τουρίστες του νομού μας να τους φέρομε στο Ηράκλειο να περιηγηθούν το Ηράκλειο να δουν τα μνημεία μας και ταυτόχρονα να βρεθούν στους δρόμους του Ηρακλείου και να κάνουν σόπινγκ. Έχομε ξεκινήσει λοιπόν ένα πρόγραμμα μαζί με τα πάρκινγκ , μαζί με τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, με το ΚΤΕΛ, με τα ξενοδοχεία, μαζί με τους τουριστικούς πράκτορες και γενικότερα με όλους τους τουριστικούς φορείς, ώστε να ενημερώνουμε τους τουρίστες ότι το Ηράκλειο έχει εκπτώσεις όλες τις μέρες της εβδομάδος και ιδιαίτερα την Τρίτη όπου θα συνοδεύονται και από εκδηλώσεις ψυχαγωγικού, πολιτιστικού χαρακτήρα. Θα υπάρχουν εκπτώσεις σημαντικές και μαζί με τις εκδηλώσεις θα μπορέσομε να έλξουμε τον τουρισμό και να έχομε οφέλη. Ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που βοήθησαν να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα και ελπίζομε του χρόνου να το ξεκινήσομε νωρίτερα πιο οργανωμένα με βάση την εμπειρία που θα έχουμε αποκομίσει».
Μανώλης Χαχλιούτης: «Γίνεται μια προσπάθεια από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια – Π.Ε. Ηρακλείου και τους τουριστικούς φορείς έτσι ώστε να βγει ο τουρίστας έξω από το ξενοδοχείο να γνωρίσει και την πόλη και με τις σημαντικές μειώσεις που κάνει ο εμπορικός Σύλλογος. Το ΚΤΕΛ είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν έτσι ώστε να βοηθήσουμε και τους παραγωγικούς φορείς, για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, αλλά και την ανάδειξη της πόλης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.