Αρχική Αθλητικά Η λάμψη Ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών στο Περίπτερο του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου στην...

Η λάμψη Ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών στο Περίπτερο του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου στην 80ή ΔΕΘ

olympionikesΤη λάμψη πολλών Ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών θα έχει ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και αναμένεται να ξεπεράσει σε επιτυχία όλους τους προηγούμενους!

Εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται και δηλώνουν συμμετοχή καθημερινά στο Περίπτερο του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου στην 80ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το Περίπτερο 1, μπαίνοντας από την κεντρική πύλη της Δ.Ε.Θ.. (είσοδος από Πλατεία Σιντριβανίου).
Ο χώρος λειτουργεί κάθε απόγευμα, από τις 16:00 έως τις 22:00, μέχρι και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, όταν και θα ολοκληρωθεί η 80ή Δ.Ε.Θ..
 Από το Περίπτερο του 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης πέρασαν και πολλοί σημαντικοί εκπρόσωποι του ελληνικού αθλητισμού, που δήλωσαν συμμετοχή και έκλεισαν θέση στην εκκίνηση είτε του Ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ., είτε του Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ..
 Η Ολυμπιονίκης του στίβου και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ημιμαραθωνίου Βούλα Πατουλίδου, η Ολυμπιονίκης της τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση, η Ολυμπιονίκης του μπάσκετ Πόλυ Σαρέγκου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κωπηλασίας Γιάννης Κουρκουρίκης, η παλιά πρωταθλήτρια του στίβου και πρώην Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου, καθώς και ο κάτοχος του πανελλήνιου τίτλου στα 400 μ. Μιχάλης Δαρδανελιώτης, φρόντισαν να δηλώσουν συμμετοχή επισκεπτόμενοι το Περίπτερο του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου στην 80ή Δ.Ε.Θ., όπου τους καλωσόρισε ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος.
Επιπλέον, η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης δρ. Κυριακή Ουδατζή αποκάλυψε ότι αρκετοί ακόμη λαμπροί εκπρόσωποι του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, όπως ο Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης Βασίλης Τσολακίδης και οι Ολυμπιονίκες του στίβου Αναστασία Κελεσίδου και Πόπη Ουζούνη, θα είναι επίσης παρόντες στην εκκίνηση του αγώνα, με την ομάδα δρομέων του Ολυμπιακού Μουσείου.
 «Οι εγγραφές κλείνουν στις 16 Σεπτεμβρίου, μένουν ελάχιστες μέρες για να προλάβουν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι δεν το έκαναν. Προλάβετε να εγγραφείτε, για να μην… κλαίτε μετά! Είναι μια εξαιρετικά μεγάλη γιορτή, την οποίο ο κόσμος περιμένει με την ίδια ανυπομονησία, όπως και τις καλοκαιρινές διακοπές! Όλοι, είτε περπατάμε, είτε τρέχουμε, είτε απλώς αγκαλιαζόμαστε και βοηθάμε ο ένας τον άλλο, για να χαρούμε μία Θεσσαλονίκη αλλιώτικη στις 10 Οκτωβρίου», τόνισε χαρακτηριστικά η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου, η οποία φέρει από φέτος τον τίτλο της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής.
Η 5η Ολυμπιονίκης της Αθήνας στην τοξοβολία Φωτεινή Βαβάτση, σχολίασε τις τεχνικές καινοτομίες, που υπόσχονται να κάνουν τη φετινή διοργάνωση ακόμα καλύτερη: «Είναι η τρίτη φορά που θα τρέξω στο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο και είμαι πολύ περίεργη να δω πώς θα είναι η καινούργια διαδρομή. Από φέτος τα 21,1 χιλιόμετρα του Ημιμαραθωνίου θα γίνουν σε δύο στροφές και νομίζω ότι έτσι θα είναι μία ακόμα ομορφότερη εμπειρία. Μαθαίνω ότι ο κόσμος δηλώνει μαζικά συμμετοχή σ’ αυτό το ξεχωριστό γεγονός, που είναι ένας από τους πρώτους νυχτερινούς αγώνες δρόμου στην Ευρώπη».
 Στο ίδιο πνεύμα, η πρώτη σκόρερ όλων των εποχών με την Εθνική μπάσκετ γυναικών και 7η Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Πόλυ Σαρέγκου, ανέφερε: «Το τρέξιμο γίνεται ήδη τρόπος ζωής και αυτό φαίνεται από τα ρεκόρ συμμετοχής σε αγώνες όπως ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος. Ως Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, μαζί με το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, καλούμε τους πάντες να δηλώσουν συμμετοχή και να ζήσουν αυτή τη μοναδική γιορτή».
 Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κωπηλασίας Γιάννης Κουρκουρίκης, που συμμετέχει στη διοργάνωση κάθε φορά με ξεχωριστό ζήλο, τόνισε: «Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος του Οκτωβρίου έχει γίνει θεσμός για την πόλη μας, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’ κάθε Απρίλιο. Είναι η χαρά των δρομέων, που κάνουν την πόλη δική τους και μπορούν να τη απολαύσουν χωρίς σηματοδότες και χωρίς αυτοκίνητα. Δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή για να βγούμε όλοι στους δρόμους και να τρέξουμε ή να περπατήσουμε».
 Η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, δρ. Κυριακή Ουδατζή, μίλησε για τη running team που θα έχουν στη φετινή διοργάνωση και η οποία θα έχει για άλλη μια χρονιά λάμψη Ολυμπιονικών: «Από την πρώτη στιγμή στηρίζουμε τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της πόλης, τόσο το Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, όσο και το Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’. Κάθε χρόνο τρέχουμε μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, φέτος όμως έχουμε μαζί μας και τον σύλλογο ‘Καλλιπάτειρα’, το μοναδικό γυναικείο αθλητικό σωματείο στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να διαδώσουμε τον αθλητισμό και να ενισχύσουμε το δρομικό κίνημα, ώστε να μπει στην καθημερινότητα όλων και να γίνει τρόπος ζωής».
 Παρούσα στην εκκίνηση θα είναι και η παλιά πρωταθλήτρια του στίβου και πρώην Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου, η οποία εκπροσωπώντας τον σύλλογο «Καλλιπάτειρα» θα πάρει μέρος στη διοργάνωση με τη running team του Ολυμπιακού Μουσείου: «Θα συμμετάσχουμε στα 5.000 μ. με πολλή χαρά, τρέχοντας ή και περπατώντας. Είναι ένας αγώνας για όλο τον κόσμο, για γονείς με μικρά παιδιά σε καρότσια, αλλά και για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας».
 Παράλληλα, ο δις πανελληνιονίκης στα 400 μ. με τα χρώματα του Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων, Μιχάλης Δαρδανελιώτης, απεύθυνε το δικό του κάλεσμα προς όλους: «Θα είναι μια υπέροχη γιορτή, στην οποία είναι προσκεκλημένοι όλοι και κυρίως οι μαθητές, που ευχή και επιθυμία όλων μας είναι να μυηθούν στον υγιεινό τρόπο ζωής και άθλησης».
 Ο Γενικός Διευθυντής του 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Χριστόπουλος, έβαλε τον επίλογο, εξηγώντας περιληπτικά γιατί αυτή η διοργάνωση είναι τόσο ξεχωριστή: «Περιμένουμε 20.000 δρομείς, ανάμεσα στους οποίους θα υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων, όπως επίσης καταξιωμένοι Ολυμπιονίκες και εκπρόσωποι άλλων αθλημάτων, αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας και ΑΜΕΑ. Είμαστε η μόνη διοργάνωση που δεν αποκλείει κανέναν. Όλοι έχουν θέση στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, για να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία στους άδειους από αυτοκίνητα δρόμους της πόλης, αλλά πλημμυρισμένους από τους δρομείς και από τους θεατές που θα τους χειροκροτούν και οι οποίοι είμαστε σίγουροι ότι του χρόνου θα είναι και εκείνοι συμμετέχοντες».
 
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!
 Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης είναι η Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέσω ενός από τους 46 συνεργαζόμενους φορείς κοινωνικής προσφοράς (αναλυτικές πληροφορίες για καθέναν από τους φορείς: http://bit.ly/1Ol0Wss), οι οποίοι λαμβάνουν ποσό 5 ευρώ από την Οργανωτική Επιτροπή για κάθε ολοκληρωμένη εγγραφή στην ομάδα δρομέων τους.
 Εναλλακτικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε αυτοπροσώπως, στα γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360), είτε με online εγγραφή (ατομική ή ομαδική) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.thesshalfmarathon.orgg και www.thesshalfmarathon.gr.
 Ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS< και είναι ενταγμένος στο Ελληνικό και διεθνές καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και της ΕΑΑ. Παράλληλα υποστηρίζεται από πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων.
Η εκκίνηση των 21,1 χλμ., θα δοθεί με τη δύση του ηλίου στις 18.45, ενώ η εκκίνηση του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., στις 21.15.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.