Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά TUI: Αυξημένες οι κρατήσεις σε ετήσια βάση για Ελλάδα

TUI: Αυξημένες οι κρατήσεις σε ετήσια βάση για Ελλάδα

Η αισιοδοξία επέστρεψε για τις καλοκαιρινές διακοπές, η μετοχή της TUI πήρε ανοδική πορεία

The logo of Germany's TUI AG is pictured outside the TUI Deutschland GmbH headquarters in Hanover January 22, 2008.  Picture taken January 22, 2008. REUTERS/Christian Charisius (GERMANY)

Η ισχυρή ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές αντιστάθμισε τον αντίκτυπο που υπέστη από την πρόσφατη επίθεση στην Τυνησία η εταιρία TUI, η οποία ανακοίνωσε ότι τα ετήσια κέρδη της θα διαμορφωθούν κοντά στις υψηλότερες εκτιμήσεις, αναφέρει σε άρθρο της η ¨Ημερησἰα¨

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι η καλοκαιρινή κίνηση ήταν ισχυρή και ότι αναμένει πλέον τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITA) να καταγράψουν αύξηση 12,5-15% φέτος, συγκριτικά με προηγούμενη εκτίμηση για αύξηση κατά 10-15%.

Οι ευρωπαϊκές ταξιδιωτικές εταιρίες βρέθηκαν φέτος αντιμέτωπες με τον αντίκτυπο της επίθεσης σε παραθαλάσσιο θέρετρο στην Τυνησία στα τέλη Ιουνίου, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 38 άνθρωποι, 33 εκ των οποίων ήταν πελάτες της TUI. Η ελληνική κρίση επίσης επηρέασε τα ταξίδια αναψυχής.

Οι ακυρώσεις για την Τυνησία θα κοστίσουν μεταξύ 35 και 40 εκατ. ευρω φέτος, δήλωσαν οι δύο επικεφαλής της TUI Πίτερ Λονγκ και Φρίντριχ Γιόουσεν.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η TUI ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε ανάκαμψη στις κρατήσεις και ο συνολικός τους αριθμός ήταν αυξημένος σε ετήσια βάση. Ερωτηθείς για την κατάσταση σε κάποια ελληνικά νησιά, ειδικότερα την Κω, όπου έχουν σημειωθεί επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και μεταναστών, ο Γιόουσεν είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν επηρεάζει τις κρατήσεις.

Η μετοχή της TUI, που έχει υποχωρήσει περίπου 10% από την επίθεση στην Τυνησία στις 26 Ιουνίου, κατέγραφε σήμερα άνοδο 8%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.