Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ) 2015 (European Mobility Week 2015)

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ) 2015 (European Mobility Week 2015)

Mobility_2015(1)Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Εθνικός συντονιστής  για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας), ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις δράσεις που θα υλοποιηθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015 με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση των Τοπικών Αρχών, Φορέων και πολιτών για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την αναβάθμιση μέσω αυτής, της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης των πόλεων.
MOBILITY_2015Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002, έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.
Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.
Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Αυτή η χρονιά συνοδεύεται από το σύνθημα «Επιλέγω, Αλλάζω, Συνδυάζω» για να υπογραμμίσει τη δυνατότητα επιλογής εκ μέρους των πολιτών διαφορετικών τύπων μέσων μεταφοράς. Μέσω της «πλατφόρμας», οι συμμετέχοντες της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας όπως: οι τοπικές αρχές, ΜΚΟ, ομάδες πολιτών, δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα, φορείς μεταφορών και επιχειρήσεις, θα είναι σε θέση σε συνεργασία μεταξύ τους, και υπό την αιγίδα τινός, να εγγραφούν και να αναδείξουν τις προωθητικές πρωτοβουλίες τους, να αναζητήσουν έννοιες και εγχειρίδια για μια εμπνευσμένη καμπάνια, να δικτυωθούν και να μοιραστούν οδηγίες και συμβουλές με άλλους συμμετέχοντες και να ζητήσουν επίσημη έγκριση της ΕΕ (Σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες συμμετοχής).
Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», στις 22 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.mobilityweek.eu/
Ο Δήμος Δράμας, για πρώτη φορά, συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» που διεξήχθη για το έτος 2014, με πολλές, ποικίλες παράλληλες Δράσεις και ομολογουμένως  με πολύ μεγάλη συμμετοχή Φορέων, Πολιτών και Συλλόγων, οι οποίοι επέδειξαν άοκνο ζήλο και άκρατο ενθουσιασμό, εξ ου και η Εβδομάδα Κινητικότητας 2014 στέφτηκε με πολύ μεγάλη  επιτυχία. Έχει δε δεσμευτεί έναντι όλων όσων συμμετείχαν ότι θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον και θα προσπαθεί συνεχώς για την επέκταση και τη διεύρυνση των Δράσεων που θα υλοποιούνται, σε ευρύτερες συνεργασίες.
Για τον παραπάνω σκοπό και προκειμένου να διοργανωθούν συνεργατικά και πλουραλιστικά οι εκδηλώσεις που θα σχεδιαστούν να πραγματοποιηθούν,
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
οι ενδιαφερόμενοι Φορείς, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Αθλητικές Οργανώσεις, ΜΚΟ, εθελοντές, λοιποί Σύλλογοι και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, να παραβρεθούν στην συνάντηση με τους  εκπροσώπους του Δήμου Δράμας για τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 07 Αυγούστου 2015 και ώρα 13:00 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.