Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Travelplanet24: Σταδιακή Ανἀκαμψη των κρατήσεων

Travelplanet24: Σταδιακή Ανἀκαμψη των κρατήσεων

Travelplanet24 logoΗ Travelplanet24 παρουσιάζει την κίνηση των κρατήσεων αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και τις τάσεις των διεθνών κρατήσεων, με προορισμό την Ελλάδα, την καλοκαιρινή περίοδο, Ιούλιος – Αύγουστος 2015.
«Διαπιστώνουμε ότι σταδιακά ανακάμπτουν οι κρατήσεις εισιτηρίων για το υπόλοιπο του καλοκαιριού  σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτήριων την Δευτέρα 21 Ιουλίου, καθώς μέσα σε μια μέρα είχαμε περισσότερες από 800 κρατήσεις στην Ελλάδα» αναφέρει ο Φίλιππος Μπρίνκμαν, Co-Founder & CEO της Travelplanet24.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, σταθερή παραμένει η κίνηση από τα ευρωπαϊκά  αεροδρόμια, τους μήνες  του Ιούλιου και του Αύγουστου, με την Βρετανική πρωτεύουσα να έχει τις περισσότερες αναχωρήσεις  με προορισμό την Ελλάδα, ενώ την λίστα των 5 διεθνών αεροδρομίων με την μεγαλύτερη ροή τουριστών συμπληρώνουν τα αεροδρόμια της Λάρνακας, της Κωνσταντινούπολης, του Παρισιού και της Πράγας. Η μέση τιμή του εισιτηρίου από τους διεθνείς προορισμούς προς την Ελλάδα διαμορφώνεται στα 286€.
Ακόμη, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι περισσότερες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων μέσω φορητής συσκευής (τηλέφωνο ή tablet), με προορισμό την Ελλάδα,  πραγματοποιούνται κυρίως από την Κεντρική Ευρώπη, με κυρίαρχες τις αγορές της Γερμανίας της Αγγλίας και της Γαλλίας.
Συγκεκριμένα, οι ελληνικοί προορισμοί με τις περισσότερες αφίξεις από διεθνή αεροδρόμια είναι η Αθήνα όπου η μέση τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου κυμαίνεται στα 298€, η Θεσσαλονίκη με την μέση τιμή στα 239€, το Ηράκλειο της Κρήτης με το εισιτήριο να κυμαίνεται στα 261€, η Μύκονος με το εισιτήριο να κοστίζει λίγο χαμηλότερα στα 209€ και η Ρόδος με την Κέρκυρα με το κόστος του εισιτηρίου να διαμορφώνεται περίπου στα 272€. Από την λίστα φυσικά δεν λείπει η Σαντορίνη (286€), τα Χανιά (265€), η Σάμος (279€) και η Ζάκυνθος (316€).
*Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την Travelplanet24 και αφορούν εισιτήρια που κλείστηκαν την περίοδο 01/01/2015 – 21/07/2015 από όλες τις ιστοσελίδες της εταιρείας (Tripsta), για την ταξιδιωτική περίοδο 01/07/2015 – 31/08/2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.