Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΣΕΤΕ: Με θετικό πρόσιμο στο +6,7%, το πρώτο εξάμηνο του 2015, οι...

ΣΕΤΕ: Με θετικό πρόσιμο στο +6,7%, το πρώτο εξάμηνο του 2015, οι διεθνείς αφίξεις στη χώρα, αλλά ….

Θετικό το πρόσιμο στο +6,7%, το πρώτο εξάμηνο του 2015, οι διεθνείς αφίξεις στη χώρα.
logo_sete-300x205Αθήνα, Μύκονος και Σαντορίνη, τον Ιούνιο, υποστήριξαν δυναμικά το σύνολο αφίξεων. Όμως μετά την εφαρμογή των capital controls καταγράφηκε αρχικά μια απότομη μείωση, η οποία τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να σταθεροποιείται περί το -20%, τονίζει ο ΣΕΤΕ σε ανακοίνωσή του για τις διεθνείς αφίξεις του εξαμήνου Ιανουαρίου-Ιουνίου 2015.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία των βασικότερων αεροδρομίων της χώρας, το εξάμηνο Ιανουάριος – Ιούνιος έκλεισε με θετικό πρόσημο +6,7%  στο σύνολο της χώρας (ή +1% αν δεν υπολογιστεί η Αθήνα), όσον αφορά στις αφίξεις.
 
Ειδικότερα, η Αθήνα, η Μύκονος και η Σαντορίνη τον Ιούνιο υποστήριξαν δυναμικά το σύνολο αφίξεων της χώρας με +25%, +10,9% και +20% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η Θεσσαλονίκη εμφάνισε οριακά θετικό πρόσημο, ενώ Δωδεκάνησα και Κρήτη κινήθηκαν αρνητικά.
 
Όσον αφορά στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής για τους προσεχείς μήνες, μετά την εφαρμογή των capital controls καταγράφηκε αρχικά μια απότομη μείωση 30%-40% η οποία τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να σταθεροποιείται περί το -20%. Η μείωση αυτή, εφόσον δεν ανατραπεί, αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τις αφίξεις του επόμενου τριμήνου.
 
Χαιρετίζουμε για ακόμα μια φορά την προσπάθεια όλων των εργαζομένων και επιχειρηματιών του τουρισμού, των Τour Operators και αεροπορικών εταιρειών, οι οποίοι συνεχίζουν να υλοποιούν τα προγράμματά τους κανονικά, της εφοδιαστικής αλυσίδας και του εμπορικού κόσμου, αλλά και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, ώστε οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας να περάσουν ανεπηρέαστα και με υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών τις διακοπές τους. Αυτό αποτελεί και την καλύτερη προβολή και εγγύηση για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.
 
Επαναλαμβάνουμε την πεποίθησή μας ότι εφόσον υπογραφεί άμεσα συμφωνία, ο ελληνικός τουρισμός είναι έτοιμος να αναστρέψει την κατάσταση, να καλύψει το χαμένο έδαφος και να στηρίξει αποφασιστικά την απασχόληση και την οικονομία της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.