Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σειρά παρεμβάσεων πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Μάνος Κόνσολας

Σειρά παρεμβάσεων πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Μάνος Κόνσολας

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Τα νησιά του Αιγαίου και ο τουρισμός πληρώνουν πολύ ακριβά τις επιλογές και τους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης του κ.Τσίπρα στο μεταναστευτικό»

voulivima2015Σειρά παρεμβάσεων πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Μάνος Κόνσολας, σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, για την εκτόνωση της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα νησιά του Αιγαίου, λόγω της ανεξέλεγκτης εισόδου προσφύγων και παράνομων μεταναστών.
Ο κ. Κόνσολας είχε συνεργασία με το Δήμο της Κω, την Ένωση Ξενοδόχων και άλλους παραγωγικούς φορείς της Κω. Παράλληλα, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ε. Μεϊμαράκη, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ενώ επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Πανούση και τον Αν. Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Δρίτσα, ζητώντας την άμεση μεταφορά στην Αθήνα των 3.000 προσφύγων και παράνομων μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στην Κω, λόγω της αδυναμίας των αρχών να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση τους.
Ταυτόχρονα ο κ. Κόνσολας κατέθεσε και  Ερώτηση στη Βουλή, με 9 συγκεκριμένα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.
Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής αναδεικνύει τις ανεπάρκειες και τους αυτοσχεδιασμούς της κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό, που όχι μόνο δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα, αλλά έχουν μετατρέψει και τα νησιά μας σε πόλο έλξης για χιλιάδες παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι:
– Η αίσθηση που κυριαρχεί είναι ότι τα θαλάσσια σύνορά μας είναι αφύλακτα. Το Λιμενικό, με άνωθεν προφανώς εντολή, έχει περιοριστεί μόνο στο έργο της διάσωσης, ενώ θα έπρεπε να επιχειρεί ενάντια στους δουλεμπόρους και τα κυκλώματα.
– Δεν υπάρχει μέριμνα για τη σίτιση των προσφύγων αλλά και την υγειονομική τους παρακολούθηση. Υπάρχει μια εν δυνάμει υγειονομική βόμβα που πολλοί υποτιμούν αλλά θα είναι πολύ αργά αν υπάρξουν συνέπειες.
– Δεν υπάρχουν υποδομές φιλοξενίας. Η λύση δεν είναι να καταργήσουμε την Αμυγδαλέζα, αλλά να βελτιώσουμε τις συνθήκες και παράλληλα να προχωρήσουμε στη δημιουργία των 5 κέντρων παραμονής και φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα, για τα οποία υπήρξε και χωροθέτηση.
– Πέρα από τους πρόσφυγες, που εμπίπτουν στις διατάξεις του ασύλου, υπάρχουν οι παράνομοι μετανάστες οι οποίοι πρέπει να επαναπροωθούνται. Η κυβέρνηση, όμως, δείχνει απροθυμία στο συγκεκριμένο ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.