Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Λύσανδρος Τσιλίδης: Η ροή των κρατήσεων από το εξωτερικό προχωρά κατά το...

Λύσανδρος Τσιλίδης: Η ροή των κρατήσεων από το εξωτερικό προχωρά κατά το σύνηθες

Lissandros-TsilidesΣε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Λύσανδρος Τσιλίδης στο real fm, στην εκπομπή του κ. Γιώργου Ψάλτη, τόνισε ότι “Δεν υπάρχουν ακυρώσεις. Η ροή των κρατήσεων από τους tour operators του εξωτερικού προχωρά κατά το σύνηθες δηλ. σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί”.

Σε ερώτηση του δημοσιογραφου σχετικά με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για μείωση των last minute σε ποσοστό -30% έως και -40%, απάντησε ο κ. Τσιλίδης, ότι “Δεν γνωρίζουμε πως βρέθηκαν τα στοιχεία για μείωση των κρατήσεων last minute, κάτι που ούτως ή άλλως δεν είναι μετρήσιμο και αλλάζει πολύ εύκολα.”

“Στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα,” συνέχισε, “αυτή την ώρα βρίσκονται εκατοντάδες δημοσιογράφοι από τον παγκόσμιο τύπο και δεν βρίσκουν να γράψουν κάτι αρνητικό.

Η Ελλάδα κυριαρχεί στον Παγκόσμιο τύπο αλλά μόνο για την δυνατότητα υπογραφής ή οχι της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα άρθρα των ξένων δημοσιογράφων γράφουν ως επι το πλείστον για μια όμορφη για διακοπές χώρα, όπου επικρατεί η ηρεμία, ακόμη και με την επιβολή του capital control.

Δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστού οι τουρίστες διότι όπως όλοι, όταν πάει κάποιος διακοπές συνήθως φροντίζει να έχει μετρητά για τις ανάγκες του.

Για τον εσωτερικό τουρισμό ανέφερε ότι πράγματι εκεί υπάρχει πρόβλημα, όπως και για τους Έλληνες που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.”

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, ευχαρίστησε την Aegean Airlines – Olympic Air για την στάση που κράτησαν στο ζήτημα που προέκυψε με την διακοπή εκ μέρους των ξένων αεροπορικών εταιρειών, λόγω των περιοριστικών μέτρων πληρωμών προς το εξωτερικό, της δυνατότητας να εκδίδουν τα εισιτήριά τους τα Γραφεία Ταξιδίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.