Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κουντουρά: Από φέτος, κορυφαίοι tour operators, επεκτείνουν την ενεργή τους περίοδο από...

Κουντουρά: Από φέτος, κορυφαίοι tour operators, επεκτείνουν την ενεργή τους περίοδο από 180 στις 215 ημέρες

economist_633x355_«Στόχος μας ο τουρισμός δώδεκα μήνες το χρόνο. Ήδη από φέτος, κορυφαίοι tour operators  της παγκόσμιας αγοράς, επεκτείνουν την ενεργή τους περίοδο από 180 στις  215 ημέρες», τόνισε, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού από το βήμα του συνεδρίου του Εconomist υπογραμμίζοντας ότι «ο τουρισμός είναι μια ώριμη βιομηχανία στον τόπο μας, έχει μεγάλη ιστορία, με πολλά θετικά στοιχεία πάνω στα οποία πρέπει να στηριχτούμε και να τα επεκτείνουμε».
Στη συμβολή του τουρισμού στα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας στάθηκε, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού και συνοψίζοντας τους βασικούς στόχους της τουριστικής πολιτικής η κα Κουντουρά ανάφερε ότι στόχευση παραμένει η επιμήκυνση  της τουριστικής περιόδου με  στέρεα βήματα.
 
Την ίδια στιγμή η κα Κουντουρά σημείωσε ότι αναπτύσσονται οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, θαλάσσιος, ιατρικός, συνεδριακός, θρησκευτικός κλπ που όπως είπε, θα συμβάλλουν αποφασιστικά, αφ’ ενός στην περαιτέρω εδραίωση της επέκτασης της περιόδου, και αφ’ εταίρου θα ωφελήσουν περιοχές της πατρίδας μας που σήμερα δεν βρίσκονται ως προορισμοί διεθνούς ενδιαφέροντος.
 
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διείσδυση σε νέες αγορές, δημιουργώντας νέα τουριστικά προϊόντα, όπως επίσης και στην κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας.
 
Βασική προτεραιότητα του υπουργείου, όπως ανέφερε η υπουργός είναι η προσέλκυση επενδύσεων με αφετηρία τον τουριστικό τομέα και κατ επέκταση σε κλάδους που έχουν σχέση με τον τουρισμό. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε ότι δρομολογείται η δημιουργία εργαλείων, που θα μείωσουν τη γραφειοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.