Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Με θετικό πρόσημο οι αφίξεις από το εξωτερικό, τον Ιούνιο, στα Ιόνια...

Με θετικό πρόσημο οι αφίξεις από το εξωτερικό, τον Ιούνιο, στα Ιόνια Νησιά

galiatsatos_spirosΜε θετικό πρόσημο στις αφίξεις από το εξωτερικό, έκλεισε ο Ιούνιος στα Ιόνια Νησιά, που εμφανίζονται ανεπηρέαστα από τις οικονομικές εξελίξεις στον ελλαδικό χώρο, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία από την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Ιονίων Νήσων, Σπύρος Γαλιατσάτος, η Κέρκυρα παρουσίασε αύξηση επισκεψιμότητας τουριστών τον Ιούνιο, κατά  3,77% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι, η Κεφαλονιά σημείωσε αύξηση κατά 9,54%, η Ζάκυνθος 5%, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, αύξηση παρουσιάζει και το αεροδρόμιο του Ακτίου.

«Δεν πυροβολήσαμε τα πόδια μας με ”αρνητίλα”», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Γαλιατσάτος, προσθέτοντας ότι «οι ξένοι δημοσιογράφοι που βρισκόταν στα Ιόνια νησιά αποτύπωναν την πραγματική κατάσταση, ενώ από τη μεριά τους οι πολιτικοί φορείς του τόπου δεν έστησαν προπαγάνδα σε βάρος των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού των Ιονίων Νήσων, τα εν λόγω θετικά αποτελέσματα, θα ήταν ακόμα μεγαλύτερα, εάν δεν έλειπε το μεγαλύτερο τμήμα της ρωσικής αγοράς, που οφείλεται στην περυσινή υποτίμηση του ρωσικού νομίσματος που συντέλεσε ως αρνητικός παράγοντας στην επισκεψιμότητα Ρώσων τουριστών, οι οποίοι ανήκουν κυρίως στη μεσαία οικονομική τάξη.

Τον μήνα Ιούνιο, τα Ιόνια Νησιά κατακλύστηκαν σε υπερμεγέθη βαθμό από Βρετανούς τουρίστες, και τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες, αλλά και άλλους Ευρωπαίους, ενώ αξιοσημείωτος ήταν ο αριθμός των τουριστών από τα Βαλκάνια, αλλά και από το Ισραήλ.

«Τα θετικά αυτά αποτελέσματα δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι προϊόν της στενής συνεργασίας της Περιφέρειας με τους τουριστικούς φορείς, ενώ το τελευταίο τρίμηνο έχει πραγματοποιηθεί πρωτόγνωρο κύμα επισκέψεων δημοσιογράφων, οι οποίοι ήδη έχουν δημοσιεύσει τα πλέον κολακευτικά σχόλια για όλα τα νησιά μας» δήλωσε κ. Γαλιατσάτος, ενώ όπως ανέφερε, «σύμφωνα με στοιχεία του Seteintelligence, η εξέλιξη  των κρατήσεων στα Ιόνια Νησιά, πριν και κατά την αναγγελία του δημοψηφίσματος είναι με διαφορά καλύτερα από κάθε άλλο τουριστικό προορισμό της χώρας».      

Εξάλλου, καθόλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, όπως και της τρέχουσας, οι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου φέρονται ανεπηρέαστοι από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, ενώ στα ΑΤΜ των τραπεζών η κίνηση ήταν απολύτως φυσιολογική, χωρίς να παρουσιάζονται «ουρές» για αναμονή ανάληψης χρημάτων. Να σημειωθεί ότι από χθες Δευτέρα κατατέθηκαν στις τράπεζες και οι συντάξεις ΟΓΑ και άλλων ταμείων.

Τα θετικά αποτελέσματα της αύξησης του τουρισμού στα Ιόνια Νησιά για τον μήνα Ιούνιο δίνουν ελπίδες και αισιοδοξία στην Περιφέρεια Ιονίου, ενώ όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σπύρος Γαλιατσάτος, «σύμφωνα με τις προγραμματισμένες δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τα αποτελέσματα θα γίνουν ακόμη θετικότερα, όχι μόνο για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, αλλά και για το 2016»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.