Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας «ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ»

Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας «ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ»

Limnos 4 Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας «ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ», η οποία διεξήχθη στη Μύρινα της Λήμνου το Σάββατο 30 Μαΐου 2015.

 Limnos 1   Την ημερίδα διοργάνωσε το Εργαστήριο Λιμενικών ΄Εργων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή, π. πρύτανη και Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη και με συνδιοργάνωση του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου. Στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Κ. Μουντζούρης εξήγησε την αναγκαιότητα και τον σκοπό της ημερίδας αυτής και οι  εισηγητές της  έδωσαν τις κατευθύνσεις τους για την όσο το δυνατό καλύτερη υποδοχή και εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων στη Λήμνο.

     Ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), κ.  Θεόδωρος Κόντες παρουσίασε τα οφέλη από την κρουαζιέρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Κ.Φ.Ν, κ.  Ιωάννης Ευσταθίου ενημέρωσε για τη σημασία του κλάδου στην οικονομία και ανέλυσε τρόπους ανάπτυξής της ιδίως στη Λήμνο. Στη συνέχεια ο Αν. Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) κ. Παναγιώτης Πετρουλής περιέγραψε τα ισχύοντα για την κρουαζιέρα στο λιμένα Πειραιά και ο αντίστοιχα ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) Κρήτης κ. Ιωάννης Μπρας κατέθεσε την εμπειρία του και την πρακτική επί του θέματος στο Ηράκλειο Κρήτης. Κατόπιν ο Καθηγητής και Αναπλ. Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας,  κ. Περικλής Λύτρας παρουσίασε τα δεδομένα τουριστικής ανάπτυξης της Λήμνου  και την αναγκαιότητα τουριστικής επαγγελματικής συνείδησης όλων των εμπλεκόμενων και τέλος ο Αρχιτέκτων Μηχανικός κ.  Παράσχος Καραβατάκης παρουσίασε μελέτη – πρότασή του για τη χωροθέτηση των λιμενικών υποδομών για την υποδοχή κρουαζιέρας στη Μύρινα .

     Τέλος ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου κ. Χρυσόστομος Ψάρρας αναφέρθηκε στη συνεισφορά της κρουαζιέρας στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας της Λήμνου και τη συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου σ΄ αυτήν.

Την Κυριακή 31η  Μαΐου 2015 , πραγματοποιήθηκε  συνάντηση των εισηγητών με τους τοπικούς φορείς και συγκεκριμένα με τον Εμπορικό Σύλλογο Λήμνου,  την ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Εστίασης, την Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου, τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Λέσβου – Παραρτήματος Λήμνου, τον Εμπορικό Σύλλογο Περιφέρειας Μούδρου, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών  και τον εκπρόσωπο του Ελληνο-ρωσικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Αποφασίστηκε να υπάρξει κοινή προσπάθεια από όλους τους φορείς και  με το Δήμο Λήμνου και το Λιμενικό Ταμείο στο να δρομολογηθούν οι ενέργειες που κρίθηκαν απαραίτητες για την υποδοχή και την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.