Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ταξίδι Αυστριακών δημοσιογράφων στην Πελοπόννησο – Λακωνία

Ταξίδι Αυστριακών δημοσιογράφων στην Πελοπόννησο – Λακωνία

iphone Bilder 3356Η προβολή άγνωστων μέχρι στιγμής ελληνικών προορισμών στο ευρύ αυστριακό κοινό αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας. Περιοχές εξαιρετικού φυσικού κάλλους με εξέχουσα ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά παραμένουν οι μυστικές προτάσεις της χώρας μας που επιδιώκουμε να μοιραστούμε και να γίνουν γνωστές.
Στο δημοσιογραφικό ταξίδι που συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, με τη στήριξη των αυστριακών αερογραμμών Austrian myHoliday το χρονικό διάστημα 27-31 Μαϊου, συμμετείχαν δημοσιογράφοι των κυριότερων εντύπων της Αυστρίας, όπως Kronen Zeitung (μια απο τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ευρώπης  – 1,2 εκατομ. φύλλα), Salzburger Nachrichten, Kleine Zeitung, Der Standard, TAI, TIP, Traveller και On rail , γεγονός που υπογραμμίζει το αυξημένο ενδιαφέρον των αυστριακών ΜΜΕ για ιδιαίτερους προορισμούς που ανταποκρίνονται στο προφίλ των Αυστριακών επισκεπτών.

Αξίζει να τονισθεί η άψογη διοργάνωση και φιλοξενία εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και η υποδοχή που επεφύλαξε στη δημοσιογραφική ομάδα η Αντιπεριφερειάρχης, κα. Τζανετέα, και οι συνεργάτες της στο Διοικητήριο στη Σπάρτη.

Η Λακωνία με τη διάσημη –άγνωστη πρωτεύουσα της τη Σπάρτη, η καστροπολιτεία του Μυστρά, η Μονεμβασιά, η Ελαφόνησος, η Αερόπολη, ο Κότρωνας, το Γύθειο και το Μαυροβούνι ήταν οι κυριότεροι σταθμοί σε ένα ταξίδι γεμάτο θετικές εντυπώσεις. Ο Μυστράς και η ιστορία του ζωντάνεψεαν μέσα από την αφήγηση της αρχαιολόγουκας Κατσουγκράνη και της μοναχής Αγνής, ενώ το ταξίδι συνεχίστηκε στο «απόρθητο» απο τη σύγχρονη καθημερινότητα κάστρο της Μονεμβασιάς.
Τα γαλαζοπράσινα νερά του Σίμου, τα σπήλαια του Διρού, η οινογνωσία στο κτήμα Τσιμπίδη και το show cooking στον Κότρωνα από την γνωστή μαγείρισσα κα. Παναγάκου ολοκλήρωσαν και ικανοποίησαν τους πιο απαιτητικούς που πραγματικά μαγεύτηκαν από τη φύση και τους φιλόξενους Λάκωνες.  

Ως επόμενο βήμα για την πληρέστερη προβολή και το άνοιγμα του προορισμού στην αυστριακή αγορά αποτελεί η διοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης tour operators και πρακτόρων στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.