Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με 45 bloggers από 12...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με 45 bloggers από 12 χώρες

IMG_5440 (1024x683) IMG_5436 (1024x683)Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υποδέχτηκε την περασμένη Τετάρτη 17 Ιουνίου, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, μια επιλεγμένη ομάδα 45 διεθνών travel, lifestyle και urban bloggers οι οποίοι επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και τον Όλυμπο, για να συμμετάσχουν στην ετήσια διοργάνωση «Blogtrotters 2015» και τους καλωσόρισε στην Κεντρική Μακεδονία, στον τόπο με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, ιστορία, κουλτούρα και πολιτισμό.
«Αυτό που θα ήθελα σήμερα είναι να σας δώσω εικόνες που θα σας κάνουν να αναζητήσετε και να βιώσετε οι ίδιοι με τις αισθήσεις σας, την καρδιά της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Θέλω να τονίσω το γεγονός ότι τα βασικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας δε βασίζονται μόνο στην καθιερωμένη εικόνα που μοιράζονται άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο, αλλά επίσης στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες μπορούν να παρέχουν στους επισκέπτες μας μια μοναδική εμπειρία. Το μότο μας είναι: Πολλές ιστορίες, μία καρδιά», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και κάλεσε τους bloggers να βιώσουν κατά την παραμονή τους μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
«Δεν είναι δυνατόν κανένας έντυπος ταξιδιωτικός οδηγός ποτέ να μπορέσει να ξεπεράσει μια πραγματική εμπειρία ζωής, όσο σημαντικές ποσότητες πληροφοριών κι αν περιέχει», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας και συνέχισε: «Σας προσκαλώ να εξερευνήσετε το Άγιον Όρος στη Χαλκιδική, τον Τάφο της Αμφίπολης στις Σέρρες, τη Βεργίνα στην Ημαθία, το Δίον στην Πιερία, και να πάρετε ολόκληρη την εικόνα της θρησκευτικής και αρχαιολογικής ιστορίας της Μακεδονίας. Να επισκεφθείτε τις μοναδικές παραλίες της Χαλκιδικής, της Πιερίας και να νιώσετε άνετα στα περίφημα beach bars που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα. Μπορείτε να εξερευνήσετε τα μονοπάτια πεζοπορίας στον Όλυμπο Πιερίας, ή στα καταφύγια σκι στο Καϊμάκτσαλαν Πέλλας, στο Σέλι Ημαθίας, στο Ελατοχώρι Πιερίας. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τις λίμνες Κερκίνη στις Σέρρες, Βόλβη στη Θεσσαλονίκη, Δοϊράνη στο Κιλκίς, και το δέλτα του ποταμού Αξιού, το φράγμα του Αλιάκμονα, και να απολαύσετε υπέροχα τοπία. Φυσικά μπορείτε να εξερευνήσετε την αυθεντική, ζωντανή και φιλόξενη Θεσσαλονίκη, η οποία σας περιμένει να την ανακαλύψετε. Δοκιμάστε τα τοπικά εδέσματα, τα φημισμένα προϊόντα μας και τα εξαιρετικά κρασιά της Μακεδονίας».
Κλείνοντας το καλωσόρισμα και πριν την ενθουσιώδη κουβέντα που ακολούθησε, ο Περιφερειάρχης συμπλήρωσε: «Βρίσκω τη σημερινή μας συνάντηση απαραίτητη και ουσιαστική  για την πόλη και την περιοχή μας. Και αυτό γιατί οι μπλόγκερ είναι σήμερα ηγέτες στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και  έχουν τη δύναμη να δίνουν πραγματική ‘εκ των έσω’ ενημέρωση πάνω σε κάθε ζήτημα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή η νέα κατάσταση απόκτησης πληροφοριών αποτελεί και φέρνει πραγματική εξέλιξη. Και αυτό, δηλαδή η εξέλιξη, είναι το ζητούμενο για τον τόπο μου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.