Αρχική General Διάλεξη & βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις στην έκθεση “Γνώρισε τα ζώα του Απολιθωμένου...

Διάλεξη & βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις στην έκθεση “Γνώρισε τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους”

«ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ»
στο Κέντρο Πληροφόρησης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στη Μυτιλήνη
Παρασκευή 26 Ιουνίου, ώρες 19.00 – 20.30 & Σαββάτο 27 Ιουνίου, ώρες 11.00 – 12.30
Παρουσίαση του νέου οδηγού – εκπαιδευτικού εγχειριδίου

Μικροσκόπιο-Ζώα Απολιθωμένου Δάσους_sΤα πιο πρόσφατα αποτελέσματα της παλαιοντολογικής μελέτης ζωικών απολιθωμάτων από την περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θα παρουσιαστούν από την Δρ. Κατερίνα Βασιλειάδου, Παλαιοντολόγο του Μουσείου, την Παρασκευή 26 Ιουνίου ώρα 19:00 και το Σάββατο 27 Ιουνίου ώρα 11:00 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πληροφόρησης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στη Μυτιλήνη (8ης Νοεμβρίου 17 – Έναντι Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης).
Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της νέας περιοδικής έκθεσης στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πληροφόρησης «Γνώρισε τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους», θα παρουσιαστούν τα μικρόσωμα ζώα που ζούσαν στο τροπικό δάσος που κάλυπτε την περιοχή της Λέσβου πριν από περίπου 18 εκατομμύρια χρόνια, καθώς επίσης και η μεθοδολογία που ακολούθησαν οι ερευνητές του Μουσείου στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν τα απολιθώματα των ζώων αυτών. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα σαλιγκάρια και τα ψάρια που έζησαν μέσα στη μεγάλη λίμνη που κάλυπτε τη βορειοδυτική Λέσβο, τα αμφίβια ζώα, τις σαύρες και τους αλιγάτορες που ζούσαν γύρω από τις όχθες της λίμνης, καθώς και τα χάμστερ, τους μυωξούς και τους τυφλοπόντικες που ζούσαν στο υποτροπικό δάσος που έσφυζε από ζωή πριν τις καταστροφικές εκρήξεις του ηφαιστείου της Βατούσας.
Μετά τη διάλεξη, τόσο οι μικροί όσο και οι μεγαλύτεροι φίλοι του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια πρωτότυπη βιωματική εκπαιδευτική δραστηριότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μπορέσουν να βρουν οι ίδιοι απολιθώματα με τη χρήση ειδικών στερεοσκοπικών μικροσκοπίων και να τα αναγνωρίσουν με τη βοήθεια της παλαιοντολόγου του Μουσείου.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ο νέος οδηγός – εκπαιδευτικό εγχειρίδιο της έκθεσης, που περιέχει με λεπτομέρεια όλες τις πληροφορίες για τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους.
Η συμμετοχή στη διάλεξη και τις βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.