Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Άμεση η ανταπόκριση της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Έλενας Κουντουρά στο αίτημα της...

Άμεση η ανταπόκριση της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Έλενας Κουντουρά στο αίτημα της ΓΕΠΟΕΤ για διευκόλυνση της εισόδου γκρουπ σε Αρχαιολογικούς Χώρους & Μουσεία

ΓΕΠΟΕΤΗ Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού επιθυμεί να ευχαριστήσει τόσο την Υπουργό Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά και τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού κύριο Γεράσιμο Ζαχαράτο όσο και τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κύριο Νίκο Ξυδάκη για την άμεση κινητοποίηση στην υπ΄αριθμ. 3251-29/6/2015 επιστολή της Ομοσπονδίας (επισυνάπτεται), με την οποία ζητείτο η «κατ’ εξαίρεση θέσπιση ενός μηχανισμού έναντι πιστώσεων ώστε να γίνει ομαλή η πρόσβαση των οργανωμένων γκρουπ τουριστών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας».
 
Σύμφωνα με το χθεσινό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού «Με πιστωτική κάρτα μπορούν πλέον, για πρώτη φορά, να πληρώσουν μεμονωμένοι επισκέπτες και οργανωμένα γκρουπ το εισιτήριό τους για τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Πρόκειται για ένα αίτημα πολλών χρόνων που τώρα ικανοποιείται.
 
Ειδικά όσο υπάρχει δυσκολία ρευστού, διευκρινίζεται ότι τα γκρουπ τουριστών, θα δίνουν voucher, όπου αυτό υπάρχει. Όπου δεν υπάρχει voucher, οι πράκτορες των γκρουπ θα παραδίδουν στα εκδοτήρια πιστωτικό σημείωμα με τα πλήρη φορολογικά στοιχεία τους, το οποίο θα το εξοφλούν μετά το άνοιγμα των τραπεζών».
 
Η ΓΕΠΟΕΤ ευχαριστεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για την άψογη και υποδειγματική ανταπόκριση στο αίτημα της Ομοσπονδίας και τη συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία που υφίσταται μεταξύ των δύο μερών για την άμεση επίλυση οποιασδήποτε προσωρινής δυσχέρειας τυχόν δημιουργηθεί στην εξυπηρέτηση των ξένων επισκεπτών.
 
Αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει ισχυρή βούληση και ευελιξία καμία δυσχέρεια δεν είναι ανυπέρβλητη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.