Αρχική Αθλητικά Φιλιππίδης VS Λίσεκ στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην πλατεία Συντάγματος

Φιλιππίδης VS Λίσεκ στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην πλατεία Συντάγματος

Στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην πλατεία Συντάγματος, θα στηθεί το Σάββατο στις 12.30 η αρένα του 3ου Athens Street Pole Vault.

AthensStretPoleVault3Μια εξαιρετική ιδέα του ΣΕΓΑΣ, που δίνει τη δυνατότητα σε φίλους του στίβου, αλλά και περαστικούς και τουρίστες, να παρακολουθήσουν ένα θεαματικό αθλητικό γεγονός στο οποίο συμμετέχουν κορυφαίοι επικοντιστές της Ευρώπης. Μια διοργάνωση που ανήκει στην κατηγορία Permit της ΕΑΑ και φέρνει στην χώρα αθλητές με σπουδαίες διακρίσεις.

Ανάμεσα τους, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κώστας Φιλιππίδης, η παρουσία του οποίου ανεβάζει το επίπεδο του αγώνα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εξαιρετικές επιδόσεις. Ο 29χρονος, που κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,83 μ., αγωνίστηκε τόσο στον αγώνα του Ζαππείου το 2013, όσο και σε εκείνον της Μαρίνας Φλοίσβου το 2014.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται και ο “χάλκινος” πρωταθλητής Ευρώπης Πολωνός Πιοτρ Λίσεκ, ένας από τους λίγους που έχουν ξεπεράσει τα 5,90 μ. και το χειμώνα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας. Στο Σύντγμα θα βρίσκεται και ο Ρώσος Ιλάι Μούντροφ, που το χειμώνα “σκαρφάλωσε” πάνω από τα 5,78 μ., οι Γερμανοί Σέρμπαθ Τόμπιας με 5,76 και Κάρστεν Ντίλα με 5.73, αλλά και ο Ρώσος Αντον Ιβάκιν, ο Κύπριος Νίκανδρος Στυλιανού, ο νεαρός Γερμανός Κάρλος Πεχ -δεύτερος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων- και οι Έλληνες Στέφανος Κουφίδης, Παναγιώτης Λάσκαρης και ο 16χρονος Μανώλης Καραλής, που πριν λίγες μέρες ξεπέρασε τα 5,10 μ. και σημείωσε μια από τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο, για την κατηγορία των παίδων.

Το Athens Street Pole Vault ξεκίνησε το 2013 στο Ζάππειο, ενώ το 2014 ο αγωνιστικός χώρος μεταφέρθηκε στην Μαρίνα Φλοίσβου. Φέτος οι πολίτες της πόλης και οι φίλοι του στίβου, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία στην πλατεία Συντάγματος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και με μεγάλο χορηγό την DHL, διοργανώνει έναν αγώνα-γιορτή. Μια διοργάνωση την οποία πρέπει να δουν από κοντά μικροί και μεγάλοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.