Αρχική Αεροπορικά Νέα Σε κατάλυψη της Κεντρικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προχώρησε η ΟΣΥΠΑ

Σε κατάλυψη της Κεντρικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προχώρησε η ΟΣΥΠΑ

OSYPAΣε τρίωρη συμβολική κατάλυψη της Κεντρικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), προχώρησε η ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας), τη Πέμπτη 14-5-2015, σε μία ύστατη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των αρμόδιων Υπουργείων για τη λύση θεμάτων, η μη λύση των οποίων δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στις αερομεταφορές και στην εύρυθμη και ασφαλή εξυπηρέτηση της τουριστικής κίνησης.
Πιο συγκεκριμένα η ΟΣΥΠΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι

Παρά το γεγονός ότι η ΥΠΑ έχει ετησίως σημαντικά έσοδα, χρήματα που σύμφωνα με τις διεθνείς απαιτήσεις της χώρας είναι ανταποδοτικά, αυτά δεν δίνονται για τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, αλλά χάνονται στην μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού και στις μέρες μας στην εξυπηρέτηση του επονείδιστου και στημένου χρέους.
Συνέπεια της απαράδεκτης αυτής πολιτικής, που δεν είναι τυχαία, τα ελληνικά κρατικά αεροδρόμια δεν συντηρούνται και δεν αναβαθμίζονται, ώστε να στηθεί με εύσχημο τρόπο η απαξίωσή τους και να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη για το ξεπούλημά τους.
Με την ευθύνη που έχουμε σα Συνδικαλιστές και Έλληνες πολίτες απέναντι στο επιβατικό κοινό και στη χώρα μας ζητάμε :
•    Να σταματήσει η οικονομική ασφυξία της ΥΠΑ
•    Να δοθούν άμεσα χρήματα για τη συντήρηση των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, χρήματα που ούτως ή άλλως δεν ανήκουν στον προϋπολογισμό αλλά αποτελούν ανταποδοτικά τέλη για την ΥΠΑ.
•    Να καταβληθούν τα χρωστούμενα στη φύλαξη των αεροδρομίων, στην καθαριότητα και στους διάφορους προμηθευτές. Οφειλές που αν δεν καταβληθούν αποτελούν τροχοπέδη στην λειτουργία των αεροδρομίων (προμήθεια καυσίμων, ανταλλακτικών κλπ).
•    Να δοθούν άμεσα τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους της ΥΠΑ.

Και συνεχίζει στην ανακοίνωσή της

Η διαχρονική πορεία μας έχει αποδείξει ότι όχι μόνο δεν θέλουμε να δημιουργούμε πρόβλημα στο μοναδικό αιμοδότη της εθνικής οικονομίας τον τουρισμό, αλλά κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για την καλύτερη εξυπηρέτησή του, παρά τα προαναφερόμενα προβλήματα.
Δηλώνουμε ότι για οτιδήποτε ήθελε συμβεί υπεύθυνοι δεν είμαστε εμείς, αλλά οι θεσμικά αρμόδιοι, που αδιαφορούν για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η ΥΠΑ, τα αεροδρόμια και η αεροναυτιλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.