Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ξεκρέμαστοι, οι μαθητές, από το Ταξιδιωτικό γραφείο στη Κρήτη

Ξεκρέμαστοι, οι μαθητές, από το Ταξιδιωτικό γραφείο στη Κρήτη

Λύση από τη Περιφέρεια για όσους ταξίδευαν για το πρόγραμμα Comenius

School_travelΣτην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου πέρασαν οι καθηγητές και οι οικογένειες των μαθητών που έμειναν “ξεκρέμαστοι” από το Ταξιδιωτικό γραφείο το οποίο είχε αναλάβει τη διοργάνωση της πολυήμερης εκδρομής τους στην Κωνσταντινούπολη.

Οι γονείς κατέθεσαν ότι η σχολική εκδρομή δεν έγινε ποτέ ενώ ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου είχε εισπράξει προκαταβολή ύψους 20.000 ευρώ και δεν κατέθεσε ποτέ τα χρήματα για τα εισιτήρια και τη διαμονή των παιδιών και των συνοδών τους … Ο ίδιος αν και αναζητήθηκε προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την αθέτηση της συμφωνίας δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής …

Όπως έγραψε το Cretalive, οι περίπου 60 μαθητές της Β’ Τάξης του 2ου Λυκείου Ηρακλείου και οι συνοδοί τους επρόκειτο να αναχωρήσουν το βράδυ του Σαββάτου από το Λιμάνι και μόλις στις 6.00 το απόγευμα κάποιοι εξ αυτών ενημερώθηκαν από εκπρόσωπο του γραφείου ότι η αναχώρηση …δεν θα γίνει καθώς δεν υπάρχουν ούτε τα εισιτήρια του πλοίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν μαθητές που ενημερώθηκαν για το πρόβλημα μόλις λίγα λεπτά πριν την προγραμματισμένη για τις 20:15 συνάντησή των εκδρομέων στο Λιμάνι του Ηρακλείου

Ανάμεσα στα 60 παιδιά που ετοιμάστηκαν αλλά … δεν πήγαν ποτέ εκδρομή ήταν και τέσσερις μαθητές της Α’ Λυκείου του 2ου Λυκείου, και δύο εκπαιδευτικοί που ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχουν σε δράσεις στο πλαίσιο του διευρωπαϊκού μαθητικού προγράμματος Comenius.

Τη λύση γι’ αυτά τα τέσσερα παιδιά και τους δύο εκπαιδευτικούς έδωσε, όπως γράφει το Cretalive, που “ξεμειναν” στο Ηράκλειο, μαζί με τους δεκάδες του 2ου Λυκείου Ηρακλείου και τους συνοδούς τους, έδωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Η απουσία των Ελλήνων μαθητών από τη διοργάνωση θα προκαλούσε ερωτηματικά και φυσικά θα εξέθετε τη χώρα, που ήδη διανύει περίοδο αμφισβήτησης στην Ευρώπη. Έτσι με παρέμβαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης, Γ.Τερζάκη το πρόβλημα λύθηκε, με την εξασφάλιση κονδυλίων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα με τη σχετική αλλαγή κωδικού, κι έτσι τα παιδιά αναχωρούν, το απόγευμα, αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.