Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μηνύματα συγκρατημένης αισιοδοξίας από τη φετινή IMEX

Μηνύματα συγκρατημένης αισιοδοξίας από τη φετινή IMEX

imex2015_HAPCO teamΚαταγράφοντας στοιχεία – ρεκόρ ολοκληρώθηκε και η φετινή έκθεση IMEX (19-21 Μαΐου 2015, Φρανκφούρτη), που χαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές ως η καλύτερη της ιστορίας της.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO εκπροσωπήθηκε δυναμικά από τις εταιρίες – μέλη του: AFEA S.A. Travel & Congress Services, Beleon Tours, Active MICE – Mouzenidis Group, Radisson Blu Park Hotel Athens, Rodos Palace Resort Hotel & Convention Center, εκπρόσωποι των οποίων πραγματοποίησαν σημαντικό αριθμό συναντήσεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Chairman του IMEX Group, κου Ray Bloom, «περίπου 9.000 “hosted buyers” και επισκέπτες έδωσαν το παρόν στη φετινή έκθεση, συμμετέχοντας σε περισσότερες από 62.000 ατομικές συναντήσεις, παρουσιάσεις περιπτέρων και ομαδικές συναντήσεις. Το 50% μάλιστα αυτών των συναντήσεων περιλάμβαναν κάποιο αίτημα για προσφορά (Request For Proposal – RFP), γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα αυτών των συναντήσεων. Οι εντυπώσεις των εκθετών και των επισκεπτών ήταν ανάλογες, δηλ. ενθαρρυντικές και θετικές, ενώ πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες είναι ακόμη πολλά υποσχόμενες”, όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε.

Ενδεικτικό της φετινής έκθεσης είναι επίσης το γεγονός ότι πολλοί από τους “hosted buyers” παρέτειναν τη διαμονή τους στην Φρανκφούρτη, ενισχύοντας σημαντικά την τελευταία μέρα της έκθεσης, Πέμπτη. Καταλυτικός παράγοντας σε αυτό θεωρείται ότι μεταξύ των 3.900 επιπρόσθετων “hosted buyers” πολλοί ήταν από χώρες όπως Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Αργεντινή, Αίγυπτο και Ισραήλ που συμμετείχαν για πρώτη φορά και έζησαν την εμπειρία της διοργάνωσης από την πρώτη έως την τελευταία μέρα. Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ακόμη ότι φέτος η έκθεση είχε 55 νέα περίπτερα, ενώ 70 προορισμοί επένδυσαν φέτος στο σχεδιασμό και τη δημιουργία νέων περιπτέρων, παρουσιάζοντας εξ’ ολοκλήρου νέα εικόνα, όπως η Πορτογαλία, το Ντουμπάι και η Αυστραλία.

Παρά τους αριθμούς όμως και τη διάθεση αισιοδοξίας από πλευράς διοργάνωσης, η αίσθηση των περισσότερων συμμετεχόντων στην έκθεση από την Ελλάδα, είτε με την ιδιότητα εκθετών, είτε επισκεπτών, ήταν πως η έκθεση φέτος ήταν μικρότερη σε μέγεθος, όπως ανάλογη ήταν και η ροή του κόσμου…

Τέλος, σημειώνεται ότι από το 2016 η IMEX μεταφέρεται Απρίλιο και συγκεκριμένα 19-21 του μήνα.

 PAGE   \* MERGEFORMAT 1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.