Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ

Εκδηλώσεις από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου-Ιστάμενος απολιθωμένος κορμός σεκόιας_sΤο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συμμετέχει στον εορτασμό της Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, της μεγάλης γιορτής των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων οργανώνοντας ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι και το Κέντρο Πληροφόρησης στη Μυτιλήνη. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν έως 7 Ιουνίου 2015 και θα κορυφωθούν με τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Η Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, είναι η μεγάλη γιορτή των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων η οποία οργανώνεται φέτος για δωδέκατη συνεχή χρονιά από τα Γεωπάρκα όλης της Ευρώπης. Ο εορτασμός της Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων αποτελεί πλέον θεσμό και οργανώνεται κάθε χρόνο με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία. Στον εορτασμό συμμετέχουν όλα τα Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα προβάλλοντας και αναδεικνύοντας την μοναδική γεωλογική κληρονομιά της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Κάθε Γεωπάρκο  επιλέγει τις εκδηλώσεις στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Γεωπάρκων, με γνώμονα πάντοτε την προβολή της ευρωπαϊκής φυσικής – γεωλογικής  κληρονομιάς, τις ιδιαιτερότητες των μνημείων του αλλά και τις προτιμήσεις των επισκεπτών. Παράλληλα, οι επισκέπτες σε όλα τα Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα πληροφορούνται για όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη και με τον τρόπο αυτό η Λέσβος προβάλλεται στους χιλιάδες επισκέπτες των Μουσείων και Πάρκων που συμμετέχουν στο Δίκτυο.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συμμετέχει στον εορτασμό οργανώνοντας ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι και στο Κέντρο Πληροφόρησης στη Μυτιλήνη. Ειδικότερα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει την οργάνωση ειδικών εκπαιδευτικών και ενημερωτικών δράσεων στα πλαίσια των εκθέσεων:
«Το ΔΑΣΟΣ κάτω από το ΔΡΟΜΟ», Καθημερινά 10:00 – 17:00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι
«Γνώρισε τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους», Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 16:00 στο Κέντρο Πληροφόρησης του Μουσείου στη Μυτιλήνη (8ης Νοεμβρίου 17, Έναντι Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης)
Στόχος των εκδηλώσεων είναι να γνωρίσει τόσο στους κατοίκους της Λέσβου όσο και στους επισκέπτες του νησιού και κυρίως τους νέους το Απολιθωμένο Δάσος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το καθιστούν μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, μέσα από τις εκδηλώσεις στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των συμμετασχόντων για την ανάγκη προστασίας του Απολιθωμένου Δάσους και των γεωλογικών μνημείων της Λέσβου, τα οποία αποτελούν μοναδικά τεκμήρια της γεωλογικής μας ιστορίας και μάρτυρες των γεωλογικών διεργασιών που δημιούργησαν το Αιγαίο, των μεγάλων κλιματικών αλλαγών και της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας τα τελευταία 20 εκατομμύρια χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.