Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου: ΟΛΙΚΟ κοινωνικοοικονομικό κόστος και δυσμενέστατες οι συνέπειες της αύξησης...

Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου: ΟΛΙΚΟ κοινωνικοοικονομικό κόστος και δυσμενέστατες οι συνέπειες της αύξησης του ΦΠΑ

ΦΠΑ1Ανοιχτή επιστολή προς τους Βουλευτές έστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει η αύξηση του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά.

Σας παραθέτουμε την επιστολή:

MYTIΛΗΝΗ 21.5.2015                                                  A.Π.1598
   Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
                                      Σχετικά με την επικείμενη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά, κάτι που κερδήθηκε με αγώνες πάρα πολλών ετών, είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα δοθεί με μαθηματική ακρίβεια η χαριστική βολή στις κλειστές νησιωτικές μας οικονομίες, σε βάρος του Εισοδήματος και της Απασχόλησης των νησιωτών καθώς  και του ΟΛΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ εισροών – εκροών των  Δημόσιων κι Ασφαλιστικών Ταμείων.
                                     Επισημαίνουμε ότι το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ δεν αποτελεί προνόμιο για τα αιγαιοπελαγήτικα νησιά, που οι Κανάριοι νήσοι, η Κορσική και άλλοι Ευρωπαϊκοί νησιωτικοί και μη προορισμοί, απολαμβάνουν, αλλά ένα ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στα τεράστια προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής Ελλάδας, που δημιουργούν από μόνα τους στρεβλώσεις σε βάρος των νησιών μας, στρεβλώσεις που εντάθηκαν και πολλαπλασιάστηκαν με την ύφεση. Θεωρούμε λοιπόν αδιανόητο το επιχείρημα ότι ο μειωμένος ΦΠΑ δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και την ελληνική οικονομία κι ότι ο υψηλός θα μας εξασφαλίσει προοπτική εξόδου μας απ’ την κρίση, εκτός κι αν μας παρασχεθεί προς τούτο, ειδική ρήτρα απ’ την Ε.Ε.!!
                                    Και φυσικά να υπενθυμίσουμε ότι στο κυρίαρχο Ελληνικό Σύνταγμα κι απ’ το Κοινοτικό Δίκαιο, προβλέπεται κι επιβάλλεται ιδιαίτερη μέριμνα από τις διατάξεις αναγνώρισης της «νησιωτικότητας» / «διαφορετικότητας», αλλά και από τις διατάξεις του ν. 4150/2013 για την εφαρμογή της «ρήτρας νησιωτικότητας», συμβατών όλων και με την Αρχή της Αναλογικότητας κι Ανταποδοτικότητας, καθώς και της Φέρουσας Ικανότητάς μας.
                                    Σας ζητούμε λοιπόν, να αντιληφθείτε το ΟΛΙΚΟ  κοινωνικοοικονομικό κόστος και τις δυσμενέστατες συνέπειες της αύξησης του ΦΠΑ, πολλαπλασιαστικά μετακυλιόμενα σε Υπηρεσίες και Προϊόντα, να αγωνιστείτε σκληρά για την διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης και να καταψηφίσετε κάθε σχετικό νομοθέτημα, ώστε να μην καταστούν μη βιώσιμα τα ελληνικά νησιά και να μην  καταδικαστούν σε οικονομικό μαρασμό, χάνοντας το κυρίαρχο ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, οδηγώντας  τους μεν εναπομείναντες κατοίκους τους σε αναγκαστική φυγή, τα δε εκατομμύρια επισκέπτες τους στις Ανταγωνίστριές μας Χώρες, που πάντα εποφθαλμιούσαν κι εποφθαλμιούν την Τουριστική, Εξαγωγική, Εξωστρεφή, Εντάσεως Εργασίας, Βιομηχανία μας.
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΠΕΡ. Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ, Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ, ΔΗΜΗΤΡ. ΤΕΚΕΣ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.