Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στ. Αρναουτάκης : Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς γιατί πρέπει να επενδύσουμε...

Στ. Αρναουτάκης : Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς γιατί πρέπει να επενδύσουμε στον ποιοτικό τουρισμό

Περιφερεια_Κρήτης_8_4_15Η Περιφέρεια συνεργάζεται με όλους τους φορείς και τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό, καθώς μας ενδιαφέρει η Κρήτη να έχει ένα καλύτερο πρόσωπο, γιατί πρέπει όλοι να επενδύσουμε στον ποιοτικό τουρισμό.

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε παγκρήτια σύσκεψη στην Περιφέρεια εκπροσώπων σωματείων ταξί της Ομοσπονδίας παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου τουρισμού Μιχάλη Βαμιεδάκη, εκπροσώπων των Αστυνομικών Διευθύνσεων Κρήτης, Λιμενικού σώματος, του ΕΟΤ Κρήτης, εκπροσώπων αεροδρομίων – Λιμένων κ.α.

Στη σύσκεψη, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν τέθηκαν θέματα εύρυθμης λειτουργίας υπηρεσιών, ελεγκτικών μηχανισμών, από τους εκπροσώπους των σωματείων ταξί, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι γίνεται υποκλοπή του μεταφορικού τους έργου. Οι εκπρόσωποι των σωματείων ταξί της Κρήτης αλλά και ο εκπρόσωπος τους στην Ομοσπονδία Λευτέρης Πετράκης εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην Περιφέρεια για την παγκρήτια συνάντηση και τον συντονισμό των υπηρεσιών, και ζήτησαν από τους παρισταμένους εκπροσώπους των υπηρεσιών την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη του φαινομένου της υποκλοπής του μεταφορικού έργου των ταξί.

« Από την πλευρά μας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να υπάρχει μια καλή συνεργασία με όλους τους φορείς πρέπει να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο για την Κρήτη. Πρέπει να επενδύσουμε στον ποιοτικό τουρισμό αλλά πρέπει και όλοι οι οδηγοί όλοι οι ιδιοκτήτες να έχουν ένα επαγγελματισμό » δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, προσθέτοντας: « θέματα τα οποία αφορούν την Αστυνομία, πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση, αυτά τα οποία καταγγέλλουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό πρέπει να τα δουν οι υπηρεσίες. Εμείς συντονίζουμε αυτήν την προσπάθεια γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ένα καλύτερο πρόσωπο της Κρήτης, ένα επαγγελματικό πρόσωπο όλων αυτών των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό γιατί πρέπει να δείξουμε ότι επενδύουμε πραγματικά στον ποιοτικό τουρισμό ».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών ταξί στην Ομοσπονδία Λευτέρης Πετράκης δήλωσε: « οι καταγγελίες είναι αυτές που επαναλαμβάνουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το θέμα είναι ότι δεν καταφέραμε ποτέ να συντονιστούμε και ευτυχώς που βρέθηκε η Περιφέρεια αυτή τη στιγμή να μας ακούσει και συγκάλεσε ενόψει και της έναρξης της τουριστικής σαιζόν τη σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πιστεύουμε να δοθούν λύσεις. Εστιάσαμε τα προβλήματα τα οποία μας πονάνε, από παράνομους οδηγούς είτε αλλοδαπούς είτε Έλληνες, είτε τα «τρενάκια» τα οποία έχουν συγκεκριμένες άδειες αλλά καταστρατηγούν και κάνουν αστική συγκοινωνία και όπως επισήμαναν και οι συνάδελφοι, τα υπεραστικά λεωφορεία τα οποία κάνουν στάσεις σε πολύ επικίνδυνα σημεία σε όλο το νησί ». Ο ίδιος αλλά και οι συνάδελφοί του, πρόσθεσαν: « ζητούμε την εφαρμογή των νόμων σε όλα τα πλαίσια και σε εμάς αλλά και σε αυτούς. Γιατί υπάρχουν νομοθετικά πλαίσια υπάρχει νομική κατοχύρωση αλλά δεν εφαρμόζονται. Πρέπει να μεριμνήσει η πολιτεία, να πάει δύναμη στο αεροδρόμιο, πρέπει να βγάλουνε κλιμάκια στο εθνικό οδικό δίκτυο…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.