Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΣΕΤΕ: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας...

ΣΕΤΕ: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Ο ΣΕΤΕ, ανέπτυξε τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη δυναμική του τομέα, και παράλληλα ποιες ενέργειες είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν ώστε επιτευχθούν οι στόχοι.

logo_sete-300x205Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Προεδρείου του ΣΕΤΕ με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κύριο Γιώργο Σταθάκη, παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού, κυρίας Έλενας Κουντουρά. Ο ΣΕΤΕ, προχώρησε σε πλήρη ενημέρωση του Υπουργού σε θέματα που άπτονται του ελληνικού τουρισμού και ανέπτυξε τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη δυναμική του τομέα, με βάση τον Οδικό Χάρτη 2021.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι, για την υλοποίηση του σχεδίου και την επίτευξη των στόχων, απαιτούνται ετησίως 3,3 δισ. Ευρώ επενδύσεων. Ο ΣΕΤΕ επιβεβαίωσε ότι στον τομέα του τουρισμού υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά ταυτόχρονα και έντονη ανησυχία πως το ενδιαφέρον θα χαθεί αν υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, την παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες στις υγιείς επιχειρήσεις και την ψήφιση του επενδυτικού νόμου. Παράλληλα, στο θέμα της εξέλιξης της τουριστικής κίνησης, τονίστηκε ότι τον τελευταίο μήνα υπάρχει σημαντική κάμψη του ρυθμού, η οποία αποδίδεται στο αρνητικό κλίμα που διατηρείται και ενισχύεται όσο δεν κλείνει η συμφωνία με τους εταίρους μας.
 
Σχετικά με το θέμα των απαιτούμενων επενδύσεων σε επίπεδο υποδομών και ιδιαίτερα για τα περιφερειακά αεροδρόμια, ο ΣΕΤΕ ανέδειξε την απόλυτη ανάγκη να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη διαχείριση των περιφερειακών αεροδρομίων. Με βάση τις προβλέψεις της αεροπορικής κίνησης, με δεδομένο ότι οι υποδομές έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και με βασικό εμπόδιο την έλλειψη ρευστότητας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών, η ενεργοποίηση της επικείμενης συμφωνίας μεταξύ του αναδόχου και την ελληνικής κυβέρνησης, κρίνεται επιτακτική, ώστε να πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση των αεροδρομίων με όλα τα οφέλη που θα προκύψουν στην ελληνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα με τον ορθολογισμό του κόστους και την υλοποίηση των επενδύσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια, ο ΣΕΤΕ ανέφερε ότι θα πρέπει να επεκταθεί η μίσθωση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ώστε και σε αυτή την περίπτωση να υπάρξει η δυνατότητα να μειωθεί το κόστος και να γίνει η Αθήνα ακόμα πιο ανταγωνιστικός προορισμός.
 
Επιπλέον, ο ΣΕΤΕ ενημέρωσε σχετικά με την πρόθεσή του να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τον έλεγχο της νομιμότητας όλων των καταλυμάτων, τα οποία χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως πηγή κρατήσεων, δεδομένου ότι ως υπεύθυνος Κοινωνικός Εταίρος οφείλει να προχωρήσει στην αυτορρύθμιση του τομέα. Μετά τον έλεγχο και την καταγραφή της παραβατικότητας, θα ετοιμάζεται φάκελος, ο οποίος θα παραδίδεται στις υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων για την επιβολή προστίμων και όλων των προβλεπόμενων κυρώσεων.
 
Εκτίμηση του ΣΕΤΕ είναι ότι έτσι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι παραβάτες και θα απαλλαγεί ο τομέας από αγκυλώσεις του παρελθόντος. Ο ΣΕΤΕ θεωρεί ότι η επιβολή νέων φόρων και η αύξηση του ΦΠΑ δεν θα επιφέρουν τα σημαντικά αποτελέσματα που μπορούν να επιφέρουν η συμμόρφωση στην απόδοση των φόρων, του ΦΠΑ, των ασφαλιστικών εισφορών και η πληρωμή μισθών μέσω τραπεζικού λογαριασμού, ταυτόχρονα με τη διάδοση της χρήσης πιστωτικών καρτών για ποσά μεγαλύτερα των 100 Ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.