Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Προβολή της Μορφογένεσης στο Nykarleby της Φινλανδίας

Προβολή της Μορφογένεσης στο Nykarleby της Φινλανδίας

Morphogenesis_karakasis_mantikas Ο Φιλελληνικός σύλλογος της Φινλανδίας στο Nykarleby διοργανώνει την κινηματογραφική προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ  Μορφογένεση στις 16 Μαίου στις 7μμ. 

Morphogenesis_afisaΤο ντοκιμαντέρ ανοίγει ένα διάλογο με τον  αρχιτέκτονα Δημήτρη Μάντικα. Ο οποίος γεννήθηκε στη Κωνσταντινούπολη το 1951. Είναι διπλωματούχος της Γαλλικής Κυβερνήσεως (D.P.L.G) με σπουδές στην Ecole Nationale Superieure d’ Architecture (U.P.1) των Παρισίων.Το εικοσαπενταετές έργο του περιλαμβάνει κυρίως μελέτες στο νησί της Μυκόνου.

Οι αυθεντικές αρχιτεκτονικές του συνθέσεις, η πρωτοτυπία των κατασκευών καθώς και η συμμετοχή του σε διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και εκθέσεις συνθέτουν τη μέχρι τώρα πορεία του.

Εμπνευσμένος από το αντικείμενο της επιστήμης του αλλά και τη ζωή του στη Μύκονο, έρχεται σήμερα να μας δώσει το ώριμο απόσταγμα των γνώσεων και των εμπειριών του, μέσα από εκθέσεις γλυπτικής και ζωγραφικής. Χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, όπως το σίδερο και το γυαλί, δίνει μορφή στη χρυσή τομή της νοημοσύνης ενώ με τη βοήθεια των χρωμάτων ανάγει το ριζόχαρτο της αρχιτεκτονικής στον καμβά της μοντέρνας τέχνης.

Σημείωμα  Σκηνοθέτη
Το ντοκιμαντέρ μορφογένεση γεννήθηκε μέσα απο σκέψεις που αφορούν την τέχνη και πως αυτή παράγεται. Η έννοια της μορφής και της γένεσης είναι κατά κύριον λόγο ο προβληματισμός του κάθε ανθρώπου που εντάσσει την σκέψη του σε ένα φιλοσοφικό υπόβαθρο. Ο κόσμος γύρω μας αρκετές φορές δεν ανταποκρίνεται αισθητικά αλλα και σε πραγματικές συνθήκες  σε αυτό που σκεφτόμαστε. Πολλές φορές η αντιγραφή είναι αυτό που κυριαρχεί στην τέχνη ,στην πραγματικότητα ,στις σχέσεις των ανθρώπων, στην καθημερινότητα. Η ουτοπική σκέψη του νέου του καινούριου,της καινοτομίας αρκετές φορές θεωρούμε ότι είναι φαντασία και όνειρο. Ο καμύ έλεγε ότι «μόνο η κατά προσέγγιση σκέψη μπορεί να γεννήσει την πραγματικότητα» και με γνώμονα αυτό η μορφογένεση είναι αναγκαία συνθήκη για την πραγματική ζωή!
Προβολή στο Διαγωνιστικό του 6ου Φεστιβάλ Χαλκίδας  Οκτώβριος  2012         
Προβολή στο  Διαγωνιστικό του Διεθνούς Κινηματογραφικού  Φεστιβάλ της                                              
Φινλανδίας  Wildlife Vaasa  Νοέμβριος 2012,  (Ευρωπαϊκή πρεμιέρα)
υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Καλλιτεχνικής ταινίας     
Βραβείο ειδική διάκριση TERRANOVA SPECIAL MENTIONS
Προβολή από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας 26/5/2014     
Οργάνωση παραγωγής Βασιλική Κάππα
Σενάριο Σκηνοθεσία Χρήστος Ν. Καρακάσης
Μουσική Φίλιππος Περιστέρης
Παραγωγή Κινηματογραφική Εταιρεία  KOYINTA
www.kouinta-production.gr
Ντοκιμαντέρ 25min
HD 16:9 KOYINTA (c) 2012

Ο Χρήστος Ν. Καρακάσης Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μουσική, Πληροφορική και Σκηνοθεσία Θεάτρου, Κινηματογράφου, Τηλεόρασης. Έχει επιμεληθεί οπτικοακουστικά καλλιτεχνικά, οργανωτικά και σε τεχνικό επίπεδο πολλές εκδηλώσεις παρουσιάσεις, διαφημίσεις, Video art, Φεστιβάλ. Ως Σκηνοθέτης-Παραγωγός έχει παρουσία από το 1992. Οι ταινίες του έχουν αποσπάσει διεθνείς βραβεύσεις και έχουν προβληθεί στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Καθηγητής Κινηματογράφου σε πολλές σχολές και ιδρύματα.  Από το 2011 είναι Καλλιτεχνικός Διεθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF (Athens International Digital Film Festival), και από το 2013  Καλλιτεχνικός διευθυντής στο  Διεθνές Πανόραμα Επιστημονικών και Οικολογικών ταινιών, το οποίο συνεισφέρει στην διάδοση της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο. Έχει γράψει την «εισαγωγή στον κινηματογράφο» βιβλίο το οποίο  απευθύνεται σε επίδοξους σκηνοθέτες, αλλά και σε όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν με άμεσο και περιεκτικό τρόπο την τέχνη αλλά και την τεχνική του κινηματογράφου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.