Αρχική Αθλητικά Για δεύτερη χρονιά το Ράλι Κλασικών αυτοκινήτων στις Σπέτσες

Για δεύτερη χρονιά το Ράλι Κλασικών αυτοκινήτων στις Σπέτσες

Υπέροχες κλασικές αντίκες φιλοξενήθηκαν και φέτος από το Poseidonion Grand Hotel για να κοσμήσουν το νησί χωρίς αυτοκίνητα

Spetses_Rally_2015_2 Spetses_Rally_2015_3 Για δεύτερη συνεχή χρονιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και αυξημένη συμμετοχή ο αγώνας κλασικών αυτοκινήτων «Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ – Ποσειδώνιο» στις Σπέτσες, που φιλοξένησε εξαιρετικά το ιστορικό Poseidonion Grand Hotel. Περισσότερα από 90 αυτοκίνητα αντίκες, με το παλαιότερο να χρονολογείται από το 1920, κόσμησαν με την κλασική ομορφιά και αισθητική τους το νησί χωρίς αυτοκίνητα, δίνοντας έναν αέρα περασμένων εποχών.

Spetses_Rally_2015_4Τα πληρώματα συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στα Ίσθμια της Κορίνθου, με την εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου να δίνεται στις 10.00 π.μ. Με διαφορά ενός λεπτού ακολούθησαν και οι υπόλοιπες αντίκες με προορισμό την Κόστα. Τα κλασικά αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν με Ferry Boat στις Σπέτσες, όπου ακολούθησε ιδιαίτερα θερμή υποδοχή από τους θεατές στην πλατεία Ποσειδωνίου. Maserati, Bentley, Porsche και Triumph είναι μόνο μερικά από τα υπέροχα συλλεκτικά κομμάτια που πέρασαν μέσα από την αψίδα της ΦΙΛΠΑ στο κέντρο της πλατείας και σταμάτησαν μπροστά από το ξενοδοχείο ορόσημο, δημιουργώντας μια μαγευτική εικόνα όμοια με ταινία εποχής.

Οι μοναδικές αντίκες παρέμειναν 24 ώρες στο νησί, όπου εκατοντάδες θεατές είχαν την δυνατότητα να τις απολαύσουν από κοντά. Κομμάτια ανεκτίμητης αξίας όπως Cadillac 355A του 1931, Bentley MK VI του 1949, Jaguar XK120 SE του 1954, Maserati Merak του 1975 πήραν τη θέση τους στην πλατεία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Το ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel υποδέχθηκε τα πληρώματα με ένα ξεχωριστό welcome cocktail party όπου απόλαυσαν σαμπάνια G.H. Mumm και ζωντανή μουσική με “Καντάδες της Παλαιάς Αθήνας” από τη χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Σπετσών.

Το πρωί της Κυριακής τα πληρώματα των αυτοκινήτων έκαναν το γύρο του νησιού για να ολοκληρώσουν τις 2 τελευταίες ειδικές δοκιμασίες, περνώντας από ειδυλλιακά σημεία των Σπετσών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής για τους νικητές καθώς και τη βράβευση για τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που επιλέχθηκαν από το κοινό, στα πλαίσια του Concours d’Elegance που θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά από το ξενοδοχείο όπου τα έπαθλα αποτέλεσαν δημιουργία και χορηγία του οίκου Huffy Jewels. Μεγάλοι νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν οι κύριοι Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και Νεοκλής Νικολάου με ένα Volkswagen 1302 του 1972, ενώ στα ομορφότερα αυτοκίνητα την πρώτη θέση κατέκτησε μια Cadillac 355A του 1931, ιδιοκτησίας του κύριου Γιώργου Μελισσανίδη.

Η έξοχη έκβαση και της δεύτερης αυτής διοργάνωσης αποδεικνύει την αποδοχή του κόσμου στις ιδιαίτερες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν μια ξεχωριστική αισθητική που ταυτίζεται μοναδικά με το Poseidonion Grand Hotel και τις Σπέτσες. Το ξενοδοχείο υποστήριξε εξαρχής την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης καθώς θεωρεί ότι τιμά την ιδιαιτερότητα του νησιού που δεν έχει αυτοκίνητα, «διακοσμώντας» το για 24 ώρες με πανέμορφες κλασικές αντίκες που μας έκαναν να αναπολήσουμε την κομψότητα του παρελθόντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.