Αρχική Δήμοι Γιάννης Μπουτάρης: Την παραχώρηση και όχι την πώληση του λιμανιού της ζητά...

Γιάννης Μπουτάρης: Την παραχώρηση και όχι την πώληση του λιμανιού της ζητά η Θεσσαλονίκη

Σταθάκης_ΜπουτάρηςΣυνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη είχε τη Τρίτη 7 Απριλίου, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στην Αθήνα.
Στο επίκεντρο της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, βρέθηκαν οι εξελίξεις στο θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης. Ο Δήμαρχος έδωσε στον Υπουργό υπόμνημα με τα αιτήματα των φορέων της πόλης σχετικά με την κατασκευή του έργου, όπως αυτά αποτυπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 παρουσία βουλευτών και εκπροσώπων επιμελητηρίων και επαγγελματικών οργανώσεων. Ο κ. Σταθάκης από την πλευρά του επισήμανε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί το έργο το ταχύτερο δυνατό, με τρόπο που να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, έτσι ώστε να μη χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ τόνισε πως θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των φορέων της πόλης. Ταυτόχρονα, εξετάστηκε και το θέμα της κατασκευής του τραμ, για το οποίο συζητήθηκαν πιθανοί τρόποι χρηματοδότησής του.
Ο Δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό την πρόταση του Δήμου για αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και ζήτησε τη συνδρομή της κυβέρνησης, ώστε να παραχωρηθεί στο Δήμο η χρήση του.
Για το θέμα του λιμανιού, ο Γιάννης Μπουτάρης μετέφερε τη θέση της Διοίκησης του Δήμου να μην πωληθεί, αλλά να παραχωρηθεί, ενώ εξέφρασε και το πάγιο αίτημα για παραχώρηση στο Δήμο χώρων, όπως η Α’ προβλήτα.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα των αεροπορικών συνδέσεων της Θεσσαλονίκης και η δημιουργία business και logistics center στην περιοχή των Λαχανόκηπων. Επίσης, ο Δήμαρχος ζήτησε να λειτουργήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης ως ενδιάμεση διαχειριστική αρχή κοινοτικών κονδυλίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.