Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στην κορυφή των προτιμήσεων των Ρώσων Τουριστών, η Αττική, η Κρήτη, και...

Στην κορυφή των προτιμήσεων των Ρώσων Τουριστών, η Αττική, η Κρήτη, και η Ρόδος

MITT_MOSCA_ATTIC_18-21-3-2015_2MITT_MOSCA_ATTIC_18-21-3-2015

Από τα  πιο σημαντικά αποτελέσματα  της παρουσίας της Περιφέρειας Αττικής στη ΜΙΤΤ 2015, είναι η απόφαση, σε συνεργασία με την ομοσπονδία της Ρωσικής ιστιοπλοΐας, της διοργάνωσης του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα «Upper Volga Race» στην Ελλάδα από το 2016!Οι δραστηριότητες της Περιφέρειας Αττικής στη ΜΙΤΤ, στην οποία συμμετείχε για δεύτερη φορά, περιελάμβαναν τη διανομή προωθητικού υλικού αλλά και την διεξαγωγή διαγωνισμού με έπαθλο ένα τριήμερο ταξίδι 2 ατόμων στην Περιφέρεια Αττικής.  Στις b2b συναντήσεις με σημαντικούς παράγοντες του Τουρισμού (tour operators, δημοσιογράφους κλπ),  προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα για τη Ρώσικη Τουριστική Αγορά.
Η γενική εκτίμηση είναι ότι η σημερινή οικονομική κατάσταση στη Ρωσία ασκεί σημαντική πίεση στους τοπικούς τουριστικούς επιχειρηματίες, αποδυναμώνει τις εξερχόμενες ροές προς τους Ευρωπαϊκούς προορισμούς και ως εκ τούτου δεν θα είναι μια εύκολη τουριστική χρονιά για τις εισερχόμενες ροές από τη Ρωσία.
Υπάρχουν όμως ενθαρρυντικές ενδείξεις για την Ελλάδα, χάρη στην ενεργοποίηση του Υπουργείου Τουρισμού, των Ελληνικών Περιφερειών και του ιδιωτικού τομέα. Για το καλοκαίρι φαίνεται ότι στην κορυφή των προτιμήσεων των Ρώσων θα είναι η Αττική, η Κρήτη, και η Ρόδος.
Όσον αφορά στην Περιφέρεια Αττικής, ψηλά στο ενδιαφέρον Ρώσων μεσαίου και υψηλού οικονομικού επιπέδου φαίνεται να είναι το Yachting, οι διακοπές σε υψηλού επίπεδου τουριστικές μονάδες και ο Λατρευτικός Ορθόδοξος Τουρισμός. Σύμφωνα δε με τις απόψεις των περισσότερων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (Tour Οperators) «δεν θα πρέπει να προκύψει κανένα πρόβλημα  για τη τρέχουσα σαιζόν».  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.