Αρχική Αθλητικά Πάνω από 4000 άτομα συμμετείχαν στο «RUN GREECE Ηράκλειο 2015

Πάνω από 4000 άτομα συμμετείχαν στο «RUN GREECE Ηράκλειο 2015

RunGreece_Heraklio_26-4-15_1  RunGreece_Heraklio_26-4-15_11Στο Ηράκλειο χτύπησε τη Κυριακή, 26 Απριλίου, 2015, η «καρδιά» του μαζικού αθλητισμού καθώς περισσότεροι από 4000 αθλητές όλων των ηλικιών συμμετείχαν στους αγώνες δρόμου «Run Grecce-Ηράκλειο 2015» που οργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τον ΣΕΓΑΣ, την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το δήμο Ηρακλείου, και την προσφορά πολλών εθελοντικών φορέων, οργανώσεων και υπηρεσιών. RunGreece_Heraklio_26-4-15_7-1 Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι αθλητές από το Ηράκλειο αλλά και από όλη την Κρήτη συμμετείχαν στους αγώνες πόλης 5 , 10 χιλιομέτρων και παιδιών, την αφετηρία εκκίνησης των οποίων έδωσαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, και ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.
Μέγας χορηγός των αγώνων η WIND η οποία για κάθε δρομέα που πέρασε από την ηλεκτρονική πύλη αφετηρίας διέθεσε ένα χρηματικό ποσό στο «Κέντρο Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου» και στο ίδρυμα για άτομα με αναπηρία «Δικαίωμα στη ζωή». Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, και ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος αναφέρθηκαν στη μεγάλη επιτυχία του θεσμού –πλέον- RUN GREECE-ΗΡΑΚΛΕΙΟ, που αποτέλεσε την αιτία για την διεκδίκηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου 2015 τον Ιούνιο στο Ηράκλειο. Αναλυτικά στις δηλώσεις τους ανέφεραν:
RunGreece_Heraklio_26-4-15_6O Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκης «Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού σήμερα για το Ηράκλειο, για την Κρήτη, με τη συμμετοχή 4000 χιλιάδων αθλητών όλων των ηλικιών. Να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλο τον κόσμο για την αθρόα συμμετοχή του στους αγώνες, στο δήμο Ηρακλείου, στο ΣΕΓΑΣ, στα στελέχη της Περιφέρειας, Κρήτης, που συνεργάστηκαν σκληρά για την προετοιμασία και την επιτυχή διεξαγωγή του «RUN GREECE Ηράκλειο 2015». Αποδεικνύεται ότι η Αυτοδιοίκηση ενωμένη μπορεί να πετυχαίνει το στόχο για την ανάδειξη του αθλητισμού, του πολιτισμού, για τη νεολαία, τα παιδιά μας» και πρόσθεσε: «Μεγάλος «πρωταγωνιστής» του αθλητισμού φέτος είναι η Κρήτη, γιατί με την σωστή συνεργασία όλων καταφέραμε και φέραμε στο νησί τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου τον ερχόμενο Ιούνιο. Συγχαρητήρια σε όλους».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων: «Δώσαμε και σήμερα «καλές εξετάσεις», γιατί το αποδεικνύει η συμμετοχή του κόσμου που «αγκάλιασε» το RUN GREECE-Ηράκλειο κατά χιλιάδες. Ζητάμε συγνώμη που δεν μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα σε επίπεδο συμμετοχών. Ο στόχος των 3.600 συμμετοχών υπερκαλύφθηκε καθώς ξεπεράσαμε τις 4000 συμμετοχές. Είμαι βέβαιος ότι με τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που διοργανώνουμε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου τον Ιούνιο και το «RUN GREECE», το Ηράκλειο, μπορεί να γίνει και αθλητικός προορισμός.
Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός «Εξακολουθούμε να στηρίζουμε όλα τα αθλητικά γεγονότα γιατί θεωρούμε τον αθλητισμό κοινωνικό αγαθό που απευθύνεται σε όλους. Ο αθλητισμός αποτελεί διέξοδο για πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Έχουμε και το Πανευρωπαϊκό στίβου τον Ιούνιο, για το οποίο είμαστε έτοιμοι και θα εξακολουθήσουμε να διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις που θα δίνουν κίνητρο σε δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας να μετέχουν και να αθλούνται.
Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος: «Άλλη μια γιορτή του αθλητισμού για όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή ξεπερνάει τα 4000 άτομα όλων των ηλικιών. Ο κόσμος του Ηρακλείου ανταποκρίθηκε περισσότερο από όσο είχαμε υπολογίσει. Η Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πλέον θεσμικός εταίρος του ΣΕΓΑΣ, το RUN GREECE μεγαλώνει με την βοήθειας τους. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ήρθε στην Κρήτη χάρις στην πολύτιμη βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Ηρακλείου. Αυτό το Καλοκαίρι στη Κρήτη χτυπάει η καρδιά του αθλητισμού».
RunGreece_Heraklio_26-4-15_8Στην διοργάνωση συμμετείχαν:
Τροχαία Ηρακλείου, Πυροσβεστική Ηρακλείου, Λιμενικό Σώμα Ηρακλείου,Ο.Λ.Η. ΕΚΑΒ Ηρακλείου, Α’ Βάθμια Εκπαίδευση Ν. Ηρακλείου, Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου, Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση Ν. Ηρακλείου, Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου, Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Τμήμα Σαμαρειτών Ηρακλείου-Διασωστών-Ναυαγοσωστών, ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Σύλλογος Εκπαιδευτών Α΄Βαθμίδας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», Ε.Π.Σ Ηρακλείου, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, “GS Forum” (Ομάδα Μηχανοκίνητης Υποστήριξης), «ΠΡΟΤΕΚΤΑ». Μέγας χορηγός WIND, Τοπικοί Χορηγοί: MINOAN LINES, Public.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.