Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Με τεχνητή βροχή εξασφάλισε η Ελλάδα νερό για τα 25 εκ. τουρίστες...

Με τεχνητή βροχή εξασφάλισε η Ελλάδα νερό για τα 25 εκ. τουρίστες που περιμένουμε το 2015

Με τεχνητή βροχή εξασφάλισε η Ελλάδα νερό για τα 25 εκ τουρίστες που περιμένουμε το 2015Καλό Μήνα

Το παρόν άρθρο είναι το Πρωταπριλιάτικο αστείο του Travelling News.

Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας.

Με την συνδρομή Ελβετικού ερευνητικού εργαστηρίου, Metro Systems International, η Ελλάδα εξασφάλισε νερό για τους πολίτες τις Ελλάδας και τα 25 εκατομμύρια τουρίστες που αναμένονται να επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος.

Ο σχεδιασμός ξεκίνησε αμέσως μετά το τέλος τις περασμένης τουριστικής περιόδου, αφού διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα έλλειψης νερού σε πολλές περιοχές της τουριστικής Ελλάδας, τα οποία περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από εύστοχους χειρισμούς και θυσίες των τοπικών κοινωνιών για να μη γίνει αντιληπτό από τους τουρίστες.

Επειδή τα αποθέματα νερού και οι δυνατότητες περαιτέρω εύστοχων χειρισμών είχαν εξαντληθεί, αποφασίστηκε να απευθυνθούν στο Ελβετικό ερευνητικό εργαστήριο που είχε εξασφαλίσει νερό για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2011.

Ο κ. Marks από το ερευνητικό εργαστήριο της Ελβετίας μας εξήγησε, “αρνητικά φορτισμένα ιόντα εκτοξεύτηκαν στην ατμόσφαιρα τα οποία προσελκύοντας σκόνη και άμμο από την Σαχάρα, συγκέντρωσαν υγρασία και στην συνέχεια παρήγαγαν σύννεφα βροχής. Η κάθε χώρα έχει το δικό τις μαγνητικό πεδίο και εδαφικές ιδιαιτερότητες, γι αυτό στην αρχή είχαμε τα έντονα καιρικά φαινόμενα και μας πήρε χρόνο να ρυθμίσουμε την εφαρμογή της μεθόδου για τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η Ελλάδα. Και εμείς μάθαμε πολλά πράγματα με την δυνατότητα που μας έδωσε η Ελλάδα”.

Δεξαμενές αποθήκευσης νερούΠέρα από την τεχνητή βροχή οι αρχές προμηθεύτηκαν υψηλής τεχνολογίας δεξαμενές, αμερικανικής προέλευσης, για τη αποθήκευση του νερού. Οι δεξαμενές αυτές είναι σαν τεράστια μαξιλάρια τα οποία είναι μεγάλης αντοχής και χωρητικότητας, καθώς δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές και είναι κατάλληλες για μακροχρόνια αποθήκευση νερού. Η χωρητικότητα της κάθε δεξαμενής/μαξιλάρι έχει την δυνατότητα να αποθηκεύσει 50,000 γαλόνια ή 1,100 βαρέλια νερό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.