Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Η “Ηλέκτρα του Ευρυπίδη” στο Badminton

Η “Ηλέκτρα του Ευρυπίδη” στο Badminton

Θέατρο Badminton12 Ιουνίου-26 Σεπτεμβρίου
Μια νέα στέγη για το αρχαίο δράμα, ένα παράθυρο στον κόσμο για το ελληνικό θέατρο

Σκηνοθεσία: Σπύρος Ευαγγελάτος

Electra_Drama_Badminton-620x425Φέτος το καλοκαίρι, το Θέατρο Badminton ανοίγει τον «Κύκλο Αρχαίου Δράματος», παρουσιάζοντας στην κεντρική σκηνή του την Ηλέκτρα του Ευρυπίδη, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η Ηλέκτρα θα κάνει την πρεμιέρα της στις 12 Ιουνίου και θα παρουσιαστεί ως τις 26 Σεπτεμβρίου σε μια μεγάλη, διεθνών προδιαγραφών παραγωγή, που φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή το καλύτερο πρόσωπο του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου όχι μόνο με το εγχώριο κοινό, αλλά και με τους ξένους επισκέπτες της Αθήνας: το έργο παρουσιάζεται στα ελληνικά με συνοδεία υπέρτιτλων σε ξένες γλώσσες, δίνοντας την ευκαιρία σε θεατρόφιλους απ’ όλον τον κόσμο να παρακολουθήσουν μια μοναδική σύζευξη του αρχαίου και του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, αλλά και ανοίγοντας ένα σημαντικό παράθυρο για το ελληνικό θέατρο προς το διεθνές ακροατήριο.

Τη σκηνοθεσία και τη δραματουργική επεξεργασία του κειμένου υπογράφει ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης, πανεπιστημιακός δάσκαλος και ακαδημαϊκός Σπύρος Α. Ευαγγελάτος, τη μετάφραση ο Κ.Χ. Μύρης και το σκηνικό ο Γιώργος Πάτσας. Τον ρόλο της Ηλέκτρας ερμηνεύει μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της νεότερης γενιάς, η κάτοχος του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» Μαρίνα Ασλάνογλου. Δίπλα της δύο κορυφαίες μορφές του ελληνικού θεάτρου, η Ρένη Πιττακή και ο Γιάννης Βόγλης.

Η Ηλέκτρα σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για το Θέατρο Badminton, που, έχοντας αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του για όλες τις εκφάνσεις τόσο του παραδοσιακού όσο και του πρωτοποριακού θεάτρου, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσει την αρχαία ελληνική δραματουργία, ανοίγοντας έναν γόνιμο διάλογο ανάμεσα στην σπουδαία κληρονομιά και στο δυναμικό παρόν του ελληνικού θεάτρου.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.