Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Kαταργείται η «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» – Απορροφάται από το ΤΑΙΠΕΔ η «ΕΤΑΔ...

Kαταργείται η «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» – Απορροφάται από το ΤΑΙΠΕΔ η «ΕΤΑΔ Α.Ε.»

ΕΤΑΔparaktio_metopoΣτο άρθρο 24 του νομοσχεδίου “Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της Οικονομίας”, που έθεσε σε διαβούλευση η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, περιλαμβάνεται η απόφαση, Κατάργησης / Εκκαθάρισης της «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» και Συγχώνευσης δια απορρόφησης από το ΤΑΙΠΕΔ της «ΕΤΑΔ Α.Ε.»

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει τα εξής:

1. α. Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» που συστάθηκε με το άρ. 16 του ν. 4146/2013 (Α’ 90) τίθεται σε εκκαθάριση και καταργείται.

   β. Το σύνολο των εκτάσεων, κτιρίων και εγκαταστάσεων που μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και των κατά περίπτωση αρμοδίων Υπουργών, επανέρχονται από το χρόνο μεταβίβασής τους, στον φορέα από τον οποίο παραχωρήθηκαν.


2. Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) που συστάθηκε με την ΚΥΑ με αρ. Δ6Α 1162069 ΕΞ 2011 (Β’ 2779), δυνάμει του άρ. 14Β ν. 3429/2005 (Α’314), όπως ισχύει, απορροφάται από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Α.Ε.).


3. Με κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και των κατά περίπτωση αρμοδίων υπουργών ρυθμίζονται τα επιμέρους θέματα και οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των ανωτέρω παραγράφων του παρόντος άρθρου.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια των ανακοινώσεων περί της δημιουργίας ενός Ενιαίου Ταμείου Εθνικού Πλούτου για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Η ΕΤΑΔ είναι ο βασικός φορέας διαχείρισης των ακινήτων του Δημοσίου με πάνω από 72.000 ακίνητα στην ομπρέλα της, ενώ η Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε. είχε συσταθεί, κατόπιν της πρωτοβουλίας του Α. Σαμαρά για την αξιοποίηση της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.