Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το απόγευμα, καιρού επιτρέποντος, η ρυμούλκηση του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Το απόγευμα, καιρού επιτρέποντος, η ρυμούλκηση του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

vitsentzos1Το απόγευμα σήμερα Παρασκευή και μετά την εξασθένηση των ανέμων, σύμφωνα με tanea.gr, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση ρυμούλκησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», που προσάραξε προχθές το βράδυ με 227 επιβάτες σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, ενώ στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Το ρυμουλκό που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο όπου βρίσκεται το «Βιτσέντζος Κορνάρος», λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια.Σήμερα θα επιχειρήσει να κατευθυνθεί εκ νέου στο λιμάνι της Κάσου.

 
Εν τω  μεταξύ ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, προσγειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Κάσο, μεταφέροντας από τη Ρόδο, κλιμάκιο αποτελούμενο από Επιθεωρητή του αρμόδιου κλιμακίου Επιθεώρησης, Επιθεωρητή του παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα, καθώς και δύο δύτες με εξοπλισμό, προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο κατάστασης του πλοίου και των υφάλων του.

Το ρυμουλκό που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο όπου βρίσκεται το «Βιτσέντζος Κορνάρος», λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πλοίαρχο για την άμεση ενημέρωση της κατάστασης του πλοίου, του πληρώματος και των επιβατών.

Επίσης, έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες για την παροχή σίτισης και ενδιαίτησης των επιβατών.

Κατά δήλωση του Πλοιάρχου, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφαλείας, ενώ παράλληλα από το πλήρωμα διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι για τη διαπίστωση της ασφάλειας του πλοίου και των επιβατών.

Για τη συνεχή ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κατάσταση και τις εξελίξεις στο Ε/Γ – Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ”, τίθενται σε 24ωρη λειτουργία δύο τηλεφωνικές γραμμές Ενημέρωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αριθμούς κλήσης 213 1371042 και 213 1371036.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.