Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σε Ταμείο Δημοσίου Πλούτου μετασχηματίζεται το ΤΑΙΠΕΔ

Σε Ταμείο Δημοσίου Πλούτου μετασχηματίζεται το ΤΑΙΠΕΔ

ταιπεδ logoΤην αντίδραση των πιστωτών προκάλεσε η απόφαση της Κυβέρνησης να αξιοποιούνται για τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης αντί για τη μείωση του χρέους, τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα μετονομαστεί σε νέο Ταμείο Δημόσιου Πλούτου, σύμφωνα με ανακοίνωση, στη Βουλή, της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη.

Αυτό συνιστά μονομερή ενέργεια, αναφέρει σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Paul Mason, σε κείμενο που απέστειλλε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, κ. Ντ. Κοστέλο.

Το κείμενο που απέστειλε ο κ. Κοστέλο, αναφέρει σύμφωνα με τον κ. Mason, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι

«…..Θα συνιστούσαμε έντονα να υπάρξει η κατάλληλη πολιτική διαβούλευση πρώτα, συμπεριλαμβανομένων και της συναφούς μεταρρυθμιστικής προσπάθειας. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και πρέπει να το κάνουμε σε ένα συγκροτημένο και κατανοητό πλαίσιο.

Το να ενεργήσετε διαφορετικά θα αποτελούσε μονομερή ενέργεια και με αποσπασματικό τρόπο και αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου».

Σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποσυρθούν τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις 100 δόσεις έστειλε η κυβέρνηση από τη Βουλή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.