Αρχική Αθλητικά Ο 2ος Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου, στις 26 Απριλίου

Ο 2ος Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου, στις 26 Απριλίου

Roads to Rhodes_travelling_2 Κολοσσοί για τη Ρόδο ήταν οι εκπρόσωποι των αρχών του νησιού που ενημέρωσαν σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα τα ΜΜΕ για το 2ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου 2015.
 

Roads to Rhodes_travellingΗ πρόεδρος της οργανωτικής και αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Νοτίου Αιγαίου κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου Βακιάνη αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους φορείς για την επιτυχία της διοργάνωσης και τόνισε ότι στόχος είναι ο Μαραθώνιος αυτός να γίνει διεθνώς γνωστός.

“Όταν μια ιδέα, εμπνευσμένη από την αγάπη μιας παρέας για τον τόπο της παίρνει σάρκα και οστά, μόνο περηφάνια μπορεί να προσδώσει, τόνισε, στην ομιλία του ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού κ. Ιωάννης Μαργαρίτης. Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου ‘Roads to Rhodes’ έτσι γεννήθηκε, μεταξύ φίλων, αλλά απλώνει ην αγκαλιά του σε όλους τους λάτρεις των δρομικών αγωνισμάτων.
Το νησί της Ρόδου, ένα στολίδι στην πύλη της Ανατολής, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όλους τους δρομείς, αλλά και τους συνοδούς του. Στόχος μας να προσφέρουμε σε όλους τους νέους επισκέπτες μας μια διαφορετική εμπειρία Μαραθωνίου με μια διαδρομή δίπλα στο κύμα που τερματίζει στο κέντρο της πόλης της Ρόδου. Πλήθος επιλογών από κάθε άποψη, σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, σε προτάσεις δημιουργικής εξόδου, πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία καθώς και γαστρονομικών θησαυρών. Τα αγωνίσματα των 5 και 10 χιλιομέτρων αποτελούν την γιορτή του αγώνα και δίνουν τον παλμό σε όλους τους πολίτες του νησιού.”
 
Στην παρουσίαση επίσης παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικών Σωματείο Σ.Ε.Γ.Α.Σ δωδεκανήσου κ. Βασίλης Ζήκας, ο γενικός διευθυντής του Μαραθωνίου Ρόδου κ. Γιώργος Μιχαλάκης, ο κ. Σέργιος Αϊβάζης πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου και η τρίτη στο πρωτάθλημα Ελλάδος μαραθωνοδρόμος από την Λέρο Ουρανία Ρεμπούλη.
 
Από τον κ. Μιχαλάκη τονίστηκε, ότι, η διαδρομή θα είναι σε επίπεδο θάλασσας χωρίς ανωφέρειες που επιτρέπει να επιτευχθούν πολύ καλές επιδόσεις και να αυξηθούν οι συμμετοχές των δρομέων. Τα στοιχεία αυτά οδηγούν την Ουρανία Ρεμπούλη στην απόφαση να αγωνιστεί στις 26 Απριλίου στον Μαραθώνιο της Ρόδου, με στόχο να πετύχει χρόνο τουλάχιστον 2 ώρες και 43’ που επιτρέπει την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
 
Εκτός από τους χορηγούς, στην εκδήλωση ξεχώρισε η παρουσία της πρωταθλήτριας Ευρώπης και κατόχου της Πανελλήνιας επίδοσης στο άλμα επί κοντό Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία ως αθλήτρια συλλόγου από τη Ρόδο θα τρέξει στον αγώνα των 5000 μ.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.