Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ιδιαίτερα ανήσυχοι απ’ τη φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ, στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,...

Ιδιαίτερα ανήσυχοι απ’ τη φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ, στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, δηλώνουν οι ξενοδόχοι Λέσβου

tax_naΜε ανοιχτή επιστολή τους προς την Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη, οι Ξενοδόχοι Λέσβου δηλώνουν “ιδιαίτερα ανήσυχοι απ’ τη φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ στην Ευαίσθητη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου” και ζητούν “άμεσες πρωτοβουλίες, για την αναστροφή της Ύφεσης, Ανεργίας και της κακής μας Ψυχολογίας/Εικόνας, μέσα κι έξω απ’ τη Χώρα μας”.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
                     Κα ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ
 
ΚΟΙΝΟΠ.: ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
 
ΜΥΤΙΛΗΝΗ 16.3.2015                       Α.Π.1592
 
ΘΕΜΑ: «ΦΠΑ νησιών Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Περαίωση 10ετίας κι εφεξής
                έλεγχοι Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ κ.ά., μόνο σ’ ετήσια (αντί 10ετή) βάση».
 
Κυρία Υπουργέ,
                      1. Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και τα Μέλη της ΄Ενωσής μας, σας συγχαίρουν θερμά τόσο για την εκλογή όσο και για την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Υπουργείο Οικονομικών, το πλέον νευραλγικό Υπουργείο της Χώρας μας, μεσούσης της Ύφεσης, με καλπάζουσα την Ανεργία, την κακή ψυχολογία στο εσωτερικό και τη στρεβλή μας εικόνα στο εξωτερικό, ευχόμενοι η θητεία σας να ΄ναι παραγωγική κι ανάλογη των οραμάτων / εξαγγελιών / εμπειριών σας, σ’ αντιστοιχία με τις προσδοκίες / ανάγκες μας.
Κυρία Υπουργέ,
                     2.Ιδιαίτερα ανήσυχοι απ’ τη φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ στην Ευαίσθητη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σας διαβιβάζουμε συνημμένα, αναπάντητα απ’ τις προκατόχους σας Πολιτικές Ηγεσίες, κατά πάγια άλλωστε τακτική τους, σχετικά υπομνήματα της ΄Ενωσής μας, με τη θερμή παράκληση να συνεκτιμηθούν στις όποιες (λογικές και δίκαιες) αποφάσεις σας, προκειμένου να ‘χουν θετικό πρόσημο στην Ανάπτυξη, Απασχόληση, Ποιότητα ζωής και Συνοχή (Κοινωνική, Οικονομική κι Εδαφική), εδώ στην εσχατιά της Ε.Ε.
                   3.1.΄Οσον αφορά στην επίσης φημολογούμενη ενεργοποίησης της διαδικασίας της ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ, υστερόγραφα προτείνουμε (στην περίπτωση δρομολόγησής της), να γίνει για την τελευταία 10ετία, αντί της συνήθους πρακτικής του παρελθόντος, του 4ετούς ορίζοντα, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να καταργηθούν μια για πάντα οι ετεροχρονισμένοι ψυχο-χρονο-κοστο-βόρροι (για το Δημόσιο κι Ιδιωτικό Τομέα) έλεγχοι 10ετίας από Δ.Ο.Υ., ελπίζουμε κι απ’ τ’ Ασφαλιστικά Ταμεία (ΙΚΑ κλπο), αιτίες τριβών, εντάσεων, δυσλειτουργιών, αδικιών, ανομιών, αμφισβητήσεων και πολλών άλλων «δεινών», που αναστατώνουν Υπηρεσίες και ταλαιπωρούν επιχειρήσεις κι όχι μόνο……, τροποποιώντας συγχρόνως την παρ.2 (περίπτωση γ΄) του άρθρου 7 του Ν3259, που επιφυλάσσει κραυγαλέες αδικίες στους φορολογούμενους (παρ.2, της από 18.12.2012 επιστολής της ΠΟΞ που επισυνάπτουμε).
                   3.2.Ζητούμε δηλαδή και στο βαθμό που συνεκτιμήσετε ότι το αίτημά μας είναι λογικό, δίκαιο και λειτουργικό, εφεξής οι έλεγχοι Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ κ.ά., «στην εποχή των τέλειων μέσων και συγκεχυμένων σκοπών» (Α. Αϊνστάιν), να πραγματοποιούνται και να ολοκληρώνονται μέσα στο τρέχον έτος, αφού οι σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες το καθιστούν απόλυτα εφικτό.
                 4.Τέλος, θα ευχόμασταν, όλες οι αποφάσεις / πρωτοβουλίες της Πολιτείας, να ‘ναι στα πλαίσια της ΦΕΡΟΥΣΑΣ ικανότητας και της αρχής της ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ (γενικής αρχής δικαίου), εξασφαλίζοντας πάντα θετικό πρόσημο στο ΟΛΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ, αντιστοιχίζοντας την πλουτοδοτική ικανότητα, (π.χ. εισοδήματα, τζίρους κλπ) Φυσικών και Νομικών Προσώπων, προς τις υποχρεώσεις / πληρωμές τους (π.χ. φόρους, εισφορές, πρόστιμα, υπέρ τρίτων επιβαρύνσεις, συγγενικά και πνευματικά δικαιώματα κλπ, κλπ) και τις δυνατότητες / ιδιαιτερότητές τους, μ’ έμφαση στη ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ / ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ και στις ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΣ, ΕΝΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ (μ’ εξωτερικό λογιστήριο) επιχειρήσεις των ΕΥαίσθητων ΠΡΟορισμών (ΕΥ.ΠΡΟ.), ενδεχόμενα με καθιέρωση ΕΞΥΠΝΩΝ, ΕΙΔΙΚΩΝ ή και ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ (Δημοσίου, ΟΤΑ, Τραπεχών, Αμοιβών τρίτων κ.ά), αφού πληγεί καίρια και μια για πάντα η Εθνοκτόνος Γραφειοκρατία – Μητέρα των περισσότερων κακών κι αρθούν χρόνιες στρεβλώσεις / παθογένειες της Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Αγοράς, που οι Μεγάλες  επιχειρήσεις έχουν τον τρόπο τους, μέσα, πόρους, τεχνογνωσία, προσβάσεις και στρατό εξειδικευμένων συμβούλων / στελεχών ν’ αντιμετωπίζουν, να διαχειρίζονται κι επ’ ωφελεία τους πάντα ν’ αξιοποιούν.
                   Προσβλέποντας και προσδοκώντας άμεσες πρωτοβουλίες σας, αναστροφής της Ύφεσης, Ανεργίας και της κακής μας Ψυχολογίας / Εικόνας, μέσα κι έξω απ’ τη Χώρα μας, σας απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση, εδώ στη Μυτιλήνη, οπόταν οι νέες και σύνθετες υποχρεώσεις σας θα το επιτρέψουν, προκειμένου από κοντά κι απ’ ευθείας ν’ αφουγκρασθείτε τα όσα μας ταλανίζουν, εργαζόμενους, νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.
 
Συν.: 6 έγγραφα
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ
 
ΠΕΡ. Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ     ΔΗΜΗΤΡ. ΤΕΚΕΣ
Μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ
 
 
 
 
Υ.Γ.: Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσιοποιηθείσα έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 99,9% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, είναι ΜμΕ, παράγουν το 69,9% της προστιθέμενης οικονομικής αξίας και καλύπτουν το 85,1% της Απασχόλησης.
          Σύμφωνα επίσης, με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο Τριτογενής Τομέας (Τουρισμός,Υπηρεσίες) καλύπτει το 85% της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας (ΑΠΑ), ο Δευτερογενής το 10,5% κι ο Πρωτογενής το 4,5%.
 
 
ΚΟΙΝΟΠ.: ΥΠΟΥΡΓΟ Κο ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΘΑΚΗ
                    ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΣΒΟΥ Κο ΓΙΑΝΝΗ ΖΕΡΔΕΛΗ
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.