Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Πελοπόννησος στην ΙΤΒ 2015, με τη παρουσία του κ. Τατούλη

Η Πελοπόννησος στην ΙΤΒ 2015, με τη παρουσία του κ. Τατούλη

itb_2015_Kountoura_foreisPeloponissos_ITB_2015Η Πελοπόννησος συμμετέχει στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου, η οποία είναι σε εξέλιξη, με εξαιρετικά αισιόδοξα μηνύματα για την περιοχή. Η αποστολή της Πελοποννήσου αποτέλεσε την επίσημη ελληνική παρουσία στα εγκαίνια της έκθεσης, που έγιναν από τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ.
itb_2015_Tatoulis_GaliatsatosΟ περιφερειάρχης Πελοποννήσου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης με δηλώσεις του σημείωσε ότι «η Πελοπόννησος και το τουριστικό της προϊόν έχει δημιουργήσει μια ελκυστικότητα στη διεθνή αγορά» και από τις επαφές που είχε με φορείς τουρισμού της Γερμανίας, υπογράμμισε πως υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα για αύξηση της επισκεψιμότητας στην Πελοπόννησο.
Ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε ακόμη «ότι κατά την τελετή των εγκαινίων, ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού της Γερμανίας ήταν εξαιρετικά θετικός για τη χώρα μας και, αφού μίλησε με τα καλύτερα λόγια, τόνισε ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να συμφωνήσουν και να συνεννοηθούν, γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να είναι μέσα στο ευρώ και στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Αυτό ιδιαίτερα μας χαροποίησε και είχε μεγάλη ανταπόκριση σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού».
Επιπλέον, τόνισε πως «το κλίμα είναι πάρα πολύ θετικό για τη χώρα. Η τεχνητή αντιπαράθεση που προσπαθεί να δημιουργήσει η κεντρική πολιτική σκηνή, ασφαλώς και δεν ισχύει. Εκτιμώ ότι φέτος θα πάμε ακόμα καλύτερα με την τουριστική αγορά της Γερμανίας, επικρατεί αισιοδοξία και αυτά που λέγονται πολλές φορές είναι υπερβολές και δεν ισχύουν».
Αναφορικά με το σχεδιασμό της Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης επισήμανε: «Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο με ακόμα μεγαλύτερα βήματα. Το πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου θα έχουμε το μεγάλο γεγονός της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, το συνέδριο της ΑΒΤΑ στην Πελοπόννησο. Είναι αναμφίβολα παγκόσμιο γεγονός και αποδεικνύει ότι η παγκόσμια τουριστική αγορά εμπιστεύεται πλέον το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου. Πριν λίγο συνομιλήσαμε με την κα υπουργό Τουρισμού και καταλήξαμε στον τρόπο οργάνωσης του συνεδρίου και νομίζω ότι αυτό θα μας δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση».
Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο περιθώριο της έκθεσης, είχε επαφές με τον υφυπουργό Διεθνών Συνεργασιών της Γερμανίας Γιόαχιμ Φούχτελ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.