Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η ΕΞΘ στη Μόσχα για τον τουρισμό

Η ΕΞΘ στη Μόσχα για τον τουρισμό

Η ΕΞΘ στη Μόσχα για τον τουρισμό

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ 2015 (18-21 Μαρτίου) συμμετείχε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού, να προσελκύσει τουρίστες από τη Ρωσία, αλλά κυρίως για να στηρίξει τη συγκεκριμένη αγορά που διέρχεται κρίση.

 
Παρά το ότι η χώρα αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα και παρατηρείται ανάσχεση στις κρατήσεις σε όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, η ΕΞΘ αποτιμά θετικά τη συμμετοχή της, καθώς στις επαγγελματικές επαφές που έγιναν στον πλαίσιο της έκθεσης διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον τουριστικών γραφείων της Ρωσίας για τη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο φάνηκε και από τη συμμετοχή του κοινού που επισκέφθηκε το περίπτερο της ΕΞΘ, σε μια προσπάθεια να αντλήσει πληροφορίες για τις ευκαιρίες που προσφέρει ο προορισμός στο κομμάτι του τουρισμού. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι ότι εξαντλήθηκαν όλο το πληροφοριακό υλικό και οι χάρτες που είχε τυπώσει η ΕΞΘ στη ρωσική γλώσσα.
 
Η ΕΞΘ συμμετείχε με δικό της σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ, με στόχο την περαιτέρω προβολή του ελληνικού τουρισμού στη ρωσική αγορά, η οποία στήριξε την Ελλάδα κατά την περίοδο της κρίσης, από την οποία επωφελήθηκε και η Θεσσαλονίκη. Ο τουρισμός αναψυχής, ο θρησκευτικός τουρισμός, το shopping, η γαστρονομία και η διασκέδαση είναι τομείς στους οποίους η Θεσσαλονίκη ξεχωρίζει και σε αυτούς ρίχνει το βάρος η ΕΞΘ για να προσελκύει Ρώσους τουρίστες, δώδεκα μήνες το χρόνο.
 
Την ΕΞΘ εκπροσώπησε η υπεύθυνη Μάρκετινγκ κα Ευδοκία Τσατσούρη. Το περίπτερο της ΕΞΘ επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου και ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.
 
Η ΕΞΘ επιθυμεί να ευχαριστήσει την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines ως κύριο χορηγό αερομεταφορών, η οποία συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Μόσχα με δυο απευθείας εβδομαδιαίες πτήσεις στο χειμερινό πρόγραμμά της και με διπλάσιες απευθείας πτήσεις σύμφωνα με το θερινό πρόγραμμα της εταιρείας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου και ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου με την υπεύθυνη Μάρκετινγκ της ΕΞΘ κα Ευδοκία Τσατσούρη στο περίπτερο της ΕΞΘ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.