Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου ακυρώνει την φιλοσοφία της δημιουργίας...

Η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου ακυρώνει την φιλοσοφία της δημιουργίας δικτύου υδατοδρομίων

ΥδροπλάναΕμπλοκή σημειώθηκε όσον αφορά τα υδατοδρόμια που επιδιώκει να κατασκευάσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου. Πρόκειται για τα υδατοδρόμια Ρόδου, Καστελλορίζου, Καρπάθου, Κάσου, Σύμης, Χάλκης και Τήλου.

Το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου που κλήθηκε να υπογράψει την Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  δέχθηκε μεν την κατασκευή των υδατοδρομίων από πόρους της Περιφέρειας, αλλά απέρριψε ένα άρθρο της Προγραμματικής Σύμβασης, απορρίπτοντας ουσιαστικά την συνεργασία η οποία προτάθηκε από την Περιφέρεια.

Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, η άδεια του υδατοδρομίου εκδίδεται στο όνομα του Λιμενικού Ταμείου στο οποίο περνά η ιδιοκτησία και η διαχείρισή του. Σε περίπτωση όμως που το λιμενικό Ταμείο θα θελήσει στην συνέχεια να αναθέσει σε οποιονδήποτε τρίτο την διαχείριση του υδατοδρομίου, τότε απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 
«Νομίζω ότι είναι κάτι εξαιρετικά λογικό και αυτονόητο για ένα φορέα ο οποίος πληρώνει και εκτελεί ένα έργο και το δίνει στην χρήση και την ενός άλλου φορέα ή οργανισμού, να απαιτείται  η σύμφωνη γνώμη του αν το έργο αυτό καταλήξει σε άλλο φορέα» ανέφερε ο Περιφερειάρχης στην σημερινή συνέντευξη Τύπου και εξήγησε ότι η απόρριψη του συγκεκριμένου άρθρου σημαίνει ότι ουσιαστικά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, αντιτίθεται  στην φιλοσοφία της δημιουργίας δικτύου υδατοδρομίων. 
«Η  φιλοσοφία αυτού του εγχειρήματος, είναι η  δημιουργίας δικτύου υδατοδρομίων Αν παρέχεται  η δυνατότητα στα μέλη αυτού του δικτύου να το διασπούν με αυτήν την ευκολία, τότε είναι φανερό ότι καταρρέει η λογική του δικτύου. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μπήκε μπροστά και ανέλαβε την μεγάλη δαπάνη εκτέλεσης του έργου» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε: «Εμείς δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε έργα που δεν εντάσσονται στον βασικό πυλώνα της φιλοσοφίας αυτού του εγχειρήματος, που είναι η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων». 
Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να προχωρήσει στην δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, έχει τύχει πανελλαδικής αποδοχής, όπως επίσης και της αποδοχής τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης.
 

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.