Αρχική Αεροπορικά Νέα Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους στη Νότια Γαλλία

Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους στη Νότια Γαλλία

news.trvΜε αναμμένα κεριά έξω από το σχολείο Joseph-Koenig αποχαιρετούν οι πολίτες της περιοχής Χάλτερν στη Γερμανία, τους 16 μαθητές που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος.

Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους Airbus A320 το οποίο έπεσε το μεσημέρι της Τρίτης στη νότια Γαλλία, στην περιοχή Digne. Την τραγική ανακοίνωση αυτή έκανε ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πρόσθεσε ότι είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο συντριβής και πως οι περισσότεροι επιβάτες ήταν Γερμανοί. Συντετριμμένη παρουσιάστηκε σε δηλώσεις της και η Άνγκελα Μέρκελ.

Ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της περιφέρειας Alpes-de-Haute-Provence, Ζιλμπέρ Σοβάν, επιβεβαίωσε πως το αεροσκάφος έχει καταστραφεί πλήρως και αυτό που απομένει είναι μόνο συντρίμμια και σοροί.

Εντοπίστηκε από τους διασώστες, το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους.

Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς: Έως αυτό το στάδιο των ερευνών, δεν αποκλείουμε κανένα σενάριο.

Το αεροσκάφος A320-200 ήταν το 147ο αεροσκάφος αυτού του τύπου που είχε δοθεί για πτήσεις από την έναρξη κατασκευής αυτού του τύπου. Το μοιραίο αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Βαρκελώνη-Ντίσλεντορφ είχε συμπληρώσει 58.300 ώρες πτήσης. Είχε συνολικά εκτελέσει 46.700 πτήσεις.

«Θα δώσουμε στη δημοσιότητα την εθνικότητα των θυμάτων», είπε ο εκπρόσωπος της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας Germanwings, Τόμας Βίνκελμαν, ενώ τονίζει πως ο τελευταίος έλεγχος στο αεροσκάφος πραγματοποιήθηκε χθες από τεχνικούς της Lufthansa και όλα ήταν κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γερμανικό A320-200 έχει διαλυθεί σε τέτοιο βαθμό που τα μεγαλύτερα συντρίμμια δεν ξεπερνούν το μέγεθος ενός αυτοκινήτου. Εν των μετεξύ, ανατριχιαστικές εικόνες μεταφέρει από τον τόπο της συντριβής του A320-200 τοπικός αξιωματούχος της Alpes-de-Haute-Provence.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους A320-200 έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το σημείο της πρόσκρουσης του αεροσκάφους, ενώ όπως μεταδίδει το RT, οι επιβαίνοντες της μοιραίας πτήσης έχουν διασκορπιστεί σε απόσταση ενός εκταρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.