Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εκδήλωση: «Δρόμοι της πόλης – Διαδρομές Πολιτισμού» από την ΠΚΜ

Εκδήλωση: «Δρόμοι της πόλης – Διαδρομές Πολιτισμού» από την ΠΚΜ

cultural_roads_ThessalonikiΕκδήλωση για το Θεματικό Τουρισμό, στο πλαίσιο του έργου «MEDROUTE – Mediterranean Route for Tourism and Culture» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «ENPI CBC MED», που χρηματοδοτείται από πόρους της Ε.Ε., διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της ΠΚΜ.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι: «Δρόμοι της πόλης – Διαδρομές Πολιτισμού» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (εντός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης), με ώρα έναρξης 18.30’.
Η εκδήλωση εντάσσεται στην ευρύτερη ενότητα δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αντικείμενο το δίπτυχο «Τουρισμός – Πολιτισμός», θέτοντας ως βασικό στόχο την προώθηση του θεματικού τουρισμού και γενικότερα εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μέσω στοχευμένων ενεργειών διάχυσης και οργάνωσης εκδηλώσεων.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τις απόψεις τους για το θέμα θα αναπτύξουν ο καθηγητής ιστορίας της τέχνης του Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Μιλτιάδης Παπανικολάου, η Προϊσταμένη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαιολόγος Δρ. Αγαθονίκη Τσιλιπάκου και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Χρίστος Ζαφείρης.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο εικαστικός Σταύρος Παναγιωτάκης θα πραγματοποιήσει καλλιτεχνική performance ζωγραφικής επί τόπου σε κενό καμβά, ενώ μουσικές ατμόσφαιρες πνευστών και κρουστών θα δημιουργήσουν οι Νίκος Κουκής, Κώστας Χανής και Αλέξανδρος Αγγουριδάκης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.