Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Αντιτίθεται ο ΗΑΤΤΑ στη στάση εργασίας των Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ)

Αντιτίθεται ο ΗΑΤΤΑ στη στάση εργασίας των Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ)

museums_monumentsΟ ΗΑΤΤΑ αντιτίθεται στο δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), σύμφωνα με το οποίο θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων τη Δευτέρα 30 Μαρτίου και επομένως όλα τα Μουσεία και οι Αρχ Χώροι (πλην της Ακρόπολης Αθηνών) θα παραμείνουν κλειστοί από τις 08.00-12.00.

Ο ΗΑΤΤΑ απέστειλε επιστολές τόσο στην ΠΕΥΦΑ, όσο και στην αρμόδια πολιτική ηγεσία, τονίζοντας ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με ενέργειες που έμπρακτα επηρεάζουν αρνητικά τον τουρισμό της χώρας μας και αντί να λύσουν προβλήματα, αυξάνουν τις ζημιές, αλλά και ζητώντας την έγκαιρη εφαρμογή του θερινού ωραρίου λειτουργίας των αρχ. Χώρων.

Τα τουριστικά γραφεία είναι οι αποδέκτες των διαχρονικών, αλλά και καθημερινών προβλημάτων.

Πάγια θέση του ΗΑΤΤΑ και βασική ανάγκη της τουριστικής αγοράς, είναι ότι τα, όποια, ωράρια λειτουργίας Μουσείων και Αρχ. Χώρων πρέπει να καθορίζονται έγκαιρα, να είναι σταθερά επί σειρά ετών, ώστε να τα γνωρίζει η ελληνική και διεθνή τουριστική αγορά και να προγραμματίζει ανάλογα τα τουριστικά πακέτα και τις επισκέψεις στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι τα τουριστικά πακέτα οργανώνονται πολλούς μήνες πριν και τα τουριστικά γραφεία δεσμεύονται με συμβάσεις με τους πελάτες τους, τουρίστες/καταναλωτές. Όπως, επίσης, είναι γνωστό, η μη τήρηση των όρων των προγραμμάτων δημιουργεί, βάσει της κείμενης ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, νομικές υποχρεώσεις, απαιτεί αποζημιώσεις των τουριστών, αλλά το χειρότερο είναι ότι αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.